Κιάτο: Δύτες βούτηξαν στο λιμάνι και "ψάρεψαν" 400 κιλά σκουπίδια – Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν.


Κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» βρέθηκε στο λιμάνι του Κιάτου και ανέλαβε δράση. Δεν φαντάζεστε τι βρήκαν στο λιμάνι μόλις «βούτηξαν»…

Ένα κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» βρέθηκε στο λιμάνι του Κιάτου για να… αναλάβει δράση. Η περιβαλλοντική αυτή οργάνωση έχει πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας και ανέλκυσης, και στα πλαίσια του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ και 6 χρόνια σε πολλά μέρη της χώρας, με 161 δράσεις υποβρυχίων καθαρισμών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία από την περισυλλογή 58 και πλέον τόνων στερεών απορριμμάτων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Το κλιμάκιο των δυτών βρέθηκε στο Κιάτο, όπου πραγματοποίησε υποβρύχιο καθαρισμό στο λιμάνι της πόλης, με στόχο να απομακρύνει από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων.

Το αποτέλεσμα της κατάδυσης σε περίπου 1 ώρα έφερε στην επιφάνεια συνολικά 400 κιλά απορριμμάτων από τον βυθό! Μεταξύ των απορριμάτων, ανελκύθηκαν ελαστικά αυτοκινήτων, καρέκλες, ομπρέλες Θαλάσσης, σίδερα, σχοινιά, δεκάδες κουτάκια αλουμινίου και γυάλινες συσκευασίες, χαλιά και άλλα… απίστευτα αντικείμενα.

Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές…

Πηγή: argolikeseidhseis.gr.