Η φωτιά στην Εύβοια από δορυφόρο – «Πνίγεται» και η Αττική από τον καπνό.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σοκάρουν οι εικόνες από τους δορυφόρους που αποκαλύπτουν το μέγεθος της φωτιάς στην Εύβοια αλλά και το πως ο καπνός έχει εγκλωβιστεί στην Αττική, κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Το πως ο καπνός από τη φωτιά στην Εύβοια καλύπτει την Αττική φαίνεται τόσο στην κεντρική φωτογραφία από το meteo.gr όσο και σε άλλες δυο που ανέβασε στο twitter η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.click4more Φωτιά Εύβοια: Καίγεται δάσος Natura! Σε ετοιμότητα να φύγουν οι κάτοικοι

Με μπλε χρώμα φαίνεται στις φωτογραφίες ο καπνός από τη φωτιά στην Εύβοια. Ο δορυφόρος δείχνει ξεκάθαρα πως ο καπνός έχει εγκλωβιστεί στην Αττική.

Οι φωτογραφίες της ΕΜΥ δείχνουν επίσης καπνό στην περιοχή του Κορινθιακού, προερχόμενος από τη Βοιωτία και στο Αιγαίο.

Από τα ξημερώματα μαίνεται η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, καίει ασταμάτητα πευκόδασος Natura. Ο πυκνός καπνός δεν έχει καλύψει μόνο την περιοχή, αλλά φτάνει και έως την Αττική.

Από νωρίς το πρωί το λεκανοπέδιο «μυρίζει» παντού καπνό, με τον ουρανό να έχει πάει γκρίζο χρώμα και την οσμή να είναι έντονη. Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την Ακρόπολη.

Αλλά και από άλλες περιοχές της Αθήνας.

Είναι τόσος πολύς ο καπνός από τη φωτιά την Εύβοια, που έχει διασπορά (εκτός από την Αττική) και στη Μαγνησία αλλά και τη Φθιώτιδα!

Είναι χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι το κέντρο της πυροσβεστικής υπηρεσίας δέχεται αρκετά τηλεφωνήματα για πιθανές νέες β, οι οποίες όμως δεν είναι τίποτα άλλο, παρά οι μαύροι πυκνοί καπνοί από τη φωτιά στην Εύβοια!

Πηγή: www.newsit.gr