Φωτιά – Ελαφόνησος: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο έλεος μεγάλος πυρκαγιάς η Ελαφόνησος.
Οι άνεμοι έντασης 8 μποφόρ κάνουν δύσκολη τη μάχη της κατάσβεσης.
Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε χωματερή.
Εκκενώθηκε το κάμπινγκ και ξενοδοχείο της περιοχής.
Ποια εικόνα μετέφερε από την παραλία του Σίμου στο newsit.gr η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου (10.08.2019) στην Ελαφόνησο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τη χωματερή και παρόλο που αρχικά, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τέθηκε υπό έλεγχο, στη συνέχεια αναζωπυρώθηκε.click4more Ελαφόνησος: Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά – Εκκενώθηκαν «Camping» και ξενοδοχείο

Ισχυρότατες δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς, αλλά οι ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν και τα 8 μποφόρ, κάνουν εξαιρετικά δύσκολο το έργο τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν για να σβήσουν τη φωτιά στην Ελαφόνησο ενισχύθηκαν και πλέον στο σημείο επιχειρούν: 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, με τη συνδρομή και τεσσάρων υδροφόρων ΟΤΑ. Επίσης, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα αναχώρησαν με ελικόπτερο Super Puma από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Δείτε τις εικόνες από τη φωτιά που έστειλε στο newsit.gr ο αναγνώστης Τάσος Κλαρούδας

Πλέον, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και εκφράζεται αισιοδοξία ότι η πυρκαγιά θα αντιμετωπιστεί.

Ωστόσο για προληπτικούς λόγους, από την πρώτη στιγμή, εκκενώθηκαν το κάμπινγκ και ένα ξενοδοχείο στην περιοχή του Σίμου και οι παραθεριστές οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, χωρίς να απειλούνται άμεσα οι εγκαταστάσεις.

Φωτογραφία από τον αναγνώστη του newsit.gr Τάσο Κλαρούδα

Στην Ελαφόνησο βρίσκεται η γνωστή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και όπως σε επικοινωνία της με το newsit.gr έχει εκκενωθεί όλη η περιοχή και πολλοί παραθεριστές έχουν εγκαταλείψει το κάμπινγκ και τα ξενοδοχεία τους αλλά και τα εξοχικά τους. Δεν υπάρχει όμως τραυματισμός και όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελαφόνησο έχουν απομακρυνθεί με ασφάλεια. Πως ξέσπασε η φωτιά στην Ελαφόνησο

Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 06:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου όπως είπε στο μεσημεριανό δελτίο του ANT1 ο Χρήστος Πασταλίδης, διαχειριστής της σελίδας ForecastWeather, που βρίσκεται στην Ελαφόνησο για διακοπές.

Περίπου στις 10:00 το πρωί, η φωτιά είχε φτάσει σε απόσταση 300 με 500 μέτρων από το κάμπινγκ και από το μεγάφωνο ειδοποιήθηκαν όσοι έμεναν εκεί να φύγουν και να κατευθυνθούν στην παραλία.

Άμεσα, εκκενώθηκε το κάμπινγκ και η παραλία του Σίμου.

Ακούστε τι είπε 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα ανέφερε πως νωρίτερα  απεγκλωβίστηκε σώα από σπηλιά μια γυναίκα.

Πηγή: www.newsit.gr