Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για φωτιές σε τρεις περιοχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε επιφυλακή και τη Δευτέρα (5.8.2019) οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Τριάντα έξι πυρκαγιές ξέσπασαν την Κυριακή (4.8.2019). Υπό μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα σε Τιθορέα Φθιώτιδας και Ηλεία.

Από την Πυροσβεστική υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα (5.8.2019) προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Σάμος, Ικαρία)

-Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα)

-Περιφέρεια Κρήτης (Λασίθι)

Λόγω της επικινδυνότητας, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και οι μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις, λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, συνεχίζονται.Φωτιές σε ύφεση

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (4.8.2019) η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Τιθορέα Φθιώτιδας, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι και προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των συναρμόδιων υπηρεσιών, ενώ στην πορεία χρειάστηκε ενίσχυση των δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί.

Επίσης, υπό έλεγχο τέθηκε άλλη μια πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ανεμοχώρι Ηλείας.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική, 36 δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από τις 06.00 το πρωί έως τις 19.00 το απόγευμα της Κυριακής (4.8.2019) σε ολόκληρη τη χώρα, για την αντιμετώπιση των οποίων συνολικά επιχείρησαν:

343 πυροσβέστες,

126 οχήματα,

10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννιά υδροφόρες ΟΤΑ,

πέντε μηχανήματα έργου των περιφερειών και εκ περιτροπής

2 αεροσκάφη «Καναντέρ»,

2 PZL και

2 ελικόπτερα.

 

Πηγή: www.newsit.gr