Σεισμός στην Κάρπαθο – Λέκκας: Καμία ανησυχία, καμία σχέση με το σεισμό στην Κρήτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν προκαλεί καμία ανησυχία ο σεισμός των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα το Σάββατο (03.08.2019) στην Κάρπαθο.

Η περιοχή όπου εκδηλώθηκε ο σεισμός είναι σεισμογενής είπε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, σημειώνοντας πως ήταν ένα φυσιολογικό γεγονός.click4more Μητσοτάκης για το σεισμό στην Κάρπαθο: Κουνηθήκαμε λίγο…

Ο σεισμός ανοιχτά της Καρπάθου είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ και επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του νησιού. Έγινε νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου, είπε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του ΣΚΑΙ.

Όπως τόνισε, ο σεισμός έγινε «στην προμετωπίδα του ελληνικού τόξου, της ευρωπαϊκής πλάκας» και έγινε «πολύ λίγο αισθητός στο νότιο κομμάτι της Ρόδου και ακόμα λιγότερο στην Κάρπαθο».

Κατά τον κ. Λέκκα, ο σεισμός στην Κάρπαθο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους σεισμούς που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στην υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως δεν έχει καμία σχέση με εκείνον τον 5,2 Ρίχτερ που έγινε στην Κρήτη πριν από μερικές μέρες.

Μάλιστα, όπως είπε, οι μετασεισμοί που αναμένεται να ακολουθήσουν, θα είναι ανεπαίσθητοι και πιθανώς να μη γίνουν καν αντιληπτοί.

Πηγή: www.newsit.gr