Καιρός, έκτακτα δελτία της ΕΜΥ και… φωτιές στο κινητό σας με το CivilAttica

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η εφαρμογή CivilAttica της Περιφέρειας Αττικής φέρνει στο κινητό σας την πρόγνωση του καιρού, τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ και την κατηγορία εκδήλωσης πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η εφαρμογή CivilAttica αναπαράγει αυτούσια αφενός το κείμενο των καθημερινών τακτικών προγνώσεων (δύο ημερών της ΕΜΥ) και των έκτακτων, όταν υπάρχουν, αφετέρου τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Η εφαρμογή μέσω της σελίδας της Περιφέρειας Αττικής παρέχει στον χρήστη ενημερωτικό υλικό και ανακοινώσεις με οδηγίες αυτοπροστασίας από έντονα καιρικά φαινόμενα, φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, καθώς και τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης.

Η εφαρμογή, η οποία αναπτύχθηκε από υπάλληλο της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, υπάρχει Google Play Store. Μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν οι χρήστες κινητών με λειτουργικό σύστημα Android.

Οι ενημερώσεις για τις αναμενόμενες καιρικές συνθήκες και ο ημερήσιος χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που αναρτάται αφορούν όλη την επικράτεια της χώρας.

Ο αντιπεριφερειάρχης για θέματα Πολιτικής Προστασίας έχει ήδη ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πηγή: www.newsit.gr