Αντίνοος: Συναγερμός για την κακοκαιρία. Πού θα χτυπήσει

Ο Αντίνοος… χτυπά διάφορες περιοχές της χώρας και η ΕΜΥ προειδοποιεί για ραγδαία επιδείνωση.
Γιατί το Ιόνιο και η ηπειρωτική χώρα βάφτηκαν… με βαθύ κόκκινο στον χάρτη.
Πού και πότε θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία.
Η ανάλυση του… συναγερμού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Ο Αντίνοος είναι εδώ! Το νέο κύμα κακοκαιρία χτυπά ήδη από χθες, Δευτέρα 15.07.2019, πολλές περιοχές της χώρας, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως τα καιρικά φαινόμενα θα ενισχυθούν… προς το χειρότερο!

Όπως σας ενημέρωσε ήδη το newsit.gr, η ΕΜΥ μετέτρεψε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και η ανάλυσή της είναι ενδεικτική για το πώς ο Αντίνοος θα «χτυπήσει» συγκεκριμένες περιοχές της χώρας.

«Πάνω απο 50mm βροχής η «μπάλλα» καταιγίδων στο Ιόνιο», αναφέρει επίσης η ΕΜΥ στο Twitter και… όλα θυμίζουν χειμώνα!

Αναλυτικά πού και πώς θα «χτυπήσει» ο Αντίνοος

Σύμφωνα με τα νεότερα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε τη Δευτέρα (15-07-2019), τροποποιείται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που θα είναι τοπικά πολύ ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Στον χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται ο δείκτης επικινδυνότητας ο οποίος είναι πολύ υψηλός στο Ιόνιο και τον κορμό της Ηπειρωτικής χώρας.

Σήμερα από το απόγευμα θα επηρεαστούν το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Δυτική και Ανατολική Στερεά, η Θεσσαλία, πρόσκαιρα η Κεντρική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας προς την Τετάρτη (17-07-2019), οι Σποράδες, καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια.

Στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και τα βόρεια κατά τη διάρκεια της νύχτας της Τρίτης προς την Τετάρτη. Σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τα ύψη 6ωρου υετού και σας υπενθυμίζουμε ότι τα ποσά βροχής αναφέρονται στο προηγούμενο 6ωρο από την ώρα που υπάρχει στον κάθε χάρτη.

Αντίνοος

Ο Αντίνοος… δεν σταματά εδώ! Τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Δυτική Στερεά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν, ενώ θα συνεχίσουν να επηρεάζονται το νότιο Ιόνιο, η Πελοπόννησος, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά καθώς και η κεντρική και βόρεια Εύβοια με εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Η ΕΜΥ πληροφορεί ότι αν κριθεί αναγκαίο θα επανέλθει με συμπληρωματικά στοιχεία και ανακοινώσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού τα οποία εκδίδονται τέσσερις φορές το 24ωρο στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ.

Πηγή: hnms.gr.