Χαλκιδική: Τα βίντεο ντοκουμέντα της φονικής κακοκαιρίας – Νέες εικόνες που κόβουν την ανάσα – video

Οι εικόνες από εστιατόρια, ξενοδοχεία, δρόμους και γειτονιές στη Χαλκιδική καθηλώνουν.
Άνθρωποι σε κατάσταση πανικού προσπαθούν να σωθούν από τη μανία της φύσης.
Τα πάντα στη Χαλκιδική αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. «Τρέξε γιατί θα σκοτωθούμε».
Οι θυελλώδεις άνεμοι παρασύρουν τα πάντα. «Παναγία μου θα πεθάνουμε»…

Την ώρα που η Χαλκιδική μετράει τις πληγές της και θρηνεί για τους 7 νεκρούς της φονικής κακοκαιρίας, νέα βίντεο με στιγμές τρόμου, κάνουν το γύρο του διαδικτύου και καθηλώνουν. Τα τράβηξαν άνθρωποι που έζησαν τον εφιάλτη και κατάφεραν να σωθούν. Άντρες και γυναίκες που καρδιοχτύπησαν.

Σε εστιατόριο της Χαλκιδικής, τα πάντα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι πελάτες τρέχουν σε μια προσπάθεια να βρουν ασφαλές καταφύγιο στα ενδότερα και οι υπάλληλοι προσπαθούν να κλείσουν τα ανοιχτά τζάμια για να αποφευχθούν τα χειρότερα. «Τρέξε γιατί θα σκοτωθούμε» ακούμε ξανά και ξανά στο επόμενο βίντεο ντοκουμέντο που ανέβηκε στο διαδίκτυο.

Ο ήχος της βροχής και των ισχυρών ανέμων προκαλεί πανικό. «Μπείτε μέσα και κάντε γρήγορα» φωνάζουν οι υπάλληλοι σε εκείνους που είναι μπροστά. Οι τελευταίοι με κίνδυνο της ζωής τους, προσπαθούν να κάνουν όσο πιο γρληγορα γίνεται. Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρξαν τραυματίες…

Σε άλλο εστιατόριο της Χαλκιδικής, οι πελάτες κάθονταν έξω. Οι θυελλώδεις άνεμοι παίρνουν τα τραπέζια, με τους υπαλλήλους να είναι αδύνατον να αντιδράσουν…

Ένα άλλο video από τη Χαλκιδική έχει τραβηχτεί από επιβάτες αυτοκινήτου που λίγο πριν από τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης κινούνταν στη διαδρομή Σίλατα – Καλλικράτεια. Καταγράφουν καρέ καρέ τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο ουρανός ξαφνικά αρχίζει και «φωτίζεται» από τους κεραυνούς, ενώ μέσα σε δευτερόλεπτα αρχίζει να πέφτει καταρρακτώδης βροχή, με τον ήχο να είναι εκκωφαντικός. Η οδήγηση γίνεται αδύνατη καθώς ο δρόμος κυριολεκτικά δεν φαίνεται, ενώ ο οδηγός χρειάστηκε να αποφύγει πεσμένους κάδους και άλλα αντικείμενα. Περιγράφοντας τις τρομακτικές στιγμές που έζησαν, οι επιβάτες του αυτοκινήτου δεν έκρυψαν ότι δεν είχαν ξαναζήσει ποτέ κάτι ανάλογο.

Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. Αντικείμενα εκσφενδονίζονται προς πάσα κατεύθυνση και άνθρωποι τρέχουν να σωθούν…

Ακόμη όμως και όσοι βρίσκονται μέσα σε ξενοδοχεία της Χαλκιδικής καρδιοχτυπούν. Σε ένα από αυτά, οι εξωτερικές τζαμαρίες σπάνε…

Όλες αυτές οι εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων…Το μεσημέρι επιστρέφει το ρεύμα

Ως το μεσημέρι αναμένεται να έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες στο δίκτυο υψηλής τάσης στη Χαλκιδική, καθώς οι τεχνικοί του ΑΔΜΗΕ που εργάζονταν και κατά τη διάρκεια της νύχτας αντικατέστησαν τους δύο χαλύβδινους ιστούς που έπεσαν λόγω της κακοκαιρίας και εργάζονται τώρα για την τοποθέτηση των αγωγών.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, οι εργασίες για την αποκατάσταση των βλαβών στη Γραμμή Μεταφοράς Υψηλής Τάσης 150 kV Μουδανιών -Κασσανδρείας προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και η ολοκλήρωση των εργασιών αναμένεται έως το μεσημέρι, εκτός σοβαρού απροόπτου.

Παράλληλα εξελίσσονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Δίκτυο Μέσης και Χαμηλής Τάσης του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να είναι σε θέση να τροφοδοτήσει όλες τις παροχές στην ευρύτερη περιοχή.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης -που παραμένει στη Χαλκιδική -βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ο ΑΔΜΗΕ σημειώνει ότι η καταστροφή που υπέστησαν οι δύο ιστοί της υψηλής τάσης αποτελεί πρωτοφανές συμβάν για τα ελληνικά δεδομένα.

Πηγή: www.newsit.gr