Χαλκιδική: Μάχη με το χρόνο για την αποκατάσταση των ζημιών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αγώνας δρόμου στη Χαλκιδική για να αποκατασταθούν οι ζημιές που άφησε πίσω της η θεομηνία.
Μάχη με το χρόνο για να επιστρέψει η ηλεκτροδότηση.
Πάνω από 300 στύλους διανομής ηλεκτρικής ενέργειες κατέστρεψε η κακοκαιρία.
Που έχουν αποκατασταθεί οι βλάβες, που υπάρχουν ακόμη προβλήματα.

Η Χαλκιδική μετρά τις πληγές της μετά την πρωτοφανή θεομηνία που άφησε πίσω της επτά νεκρούς (έξι τουρίστες από Ρουμανία, Ρωσία και Τσεχία κι έναν Έλληνα ψαρά), ανυπολόγιστες καταστροφές σε σπίτια και επιχειρήσεις και απόγνωση.click4more Χαλκιδική: Με μια λέξη… ρημαδιό! Ο «Γολγοθάς» μετά την τραγωδία!

Μέσα σε λίγα λεπτά, η Χαλκιδική έζησε πρωτοφανείς καταστάσεις και βυθίστηκε στο πένθος. Οι εικόνες της καταστροφής «μαρτυρούν» πως απαιτείται μάχη με το χρόνο για να επιστρέψει η κανονικότητα άμεσα. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε άμεσα έκτακτες επιχορηγήσεις και με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου αποφασίστηκε να δοθούν 200.000 ευρώ στους δήμους Νέας Προποντίδας και Κασσάνδρας και 100.000 ευρώ.

Το μεγαλύτερο στοίχημα, όμως, είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επιστρέψει το ρεύμα στην περιοχή έως το Σάββατο. Ήδη, πάντως, σε ορισμένες περιοχές υπάρχει ηλεκτροδότηση.

Η κακοκαιρία που χτύπησε το βράδυ της Τετάρτης (10.09.2019) τη Χαλκιδική κατέστρεψε περισσότερους από 300 στύλους του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας! Οι εργασίες αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζονται χωρίς σταματημό.

Click4more: Χαλκιδική – Τα video του πανικού! «Κόσμος έτρεχε και ούρλιαζε»

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ για την ηλεκτροδότηση στη Χαλκιδική:

Στο ανατολικό και κεντρικό τμήμα της και στη χερσόνησο της Σιθωνίας έχουν αποκατασταθεί όλα τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, πλην εξαιρέσεων, με κυριότερη αυτή του Νέου Μαρμαρά.

Στην περιοχή μεταξύ Ν. Μουδανιών και Καλλικράτειας, η αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης συνεχίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ώρες.

Χαλκιδική

Χαλκιδική

Φωτογραφία Reuters

Στην χερσόνησο της Κασσάνδρας, λόγω της διακοπής της τροφοδοσίας του υποσταθμού Κασσανδρείας που προκλήθηκε από την απώλεια δύο ιστών της γραμμής μεταφοράς και μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης από τα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρά με την τροφοδότηση του Υποσταθμού μέσω γραμμών Μέσης Τάσης, έτσι ώστε να μπορέσει να ηλεκτροδοτήσει εκ περιτροπής τις περιοχές της χερσονήσου το συντομότερο δυνατό.

Click4more: «Του έπεσε το κιόσκι στο κεφάλι»! Συγκλονιστική μαρτυρία από τη Χαλκιδική

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Στέφανος Οκταποδάς και ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης και διαχείρισης δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος έχουν πάει στη Χαλκιδική για την επίβλεψη και τον συντονισμό των εργασιών αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά εξάλλου την προσοχή στους πολίτες σε περίπτωση που διαπιστώνουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένους στύλους, καλώδια, αγωγούς κλπ), να απομακρύνονται και να αποφεύγουν οποιαδήποτε επαφή.

Πηγή: www.newsit.gr