City Plaza: Γι’ αυτό φύγαμε. Κείμενο "φωτιά" των καταληψιών.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στους λόγους της αποχώρησής τους αναφέρονται σε κείμενο που δημοσίευσαν σε λογαριασμό στο Facebook, τα άτομα που είχαν καταλάβει το ξενοδοχείο City Plaza στο κέντρο της Αθήνας.

«Σήμερα, 10 Ιούλη 2019 τα κλειδιά του κατειλημμένου ξενοδοχείου City Plaza παραδόθηκαν στους πρώην εργαζόμενους του ξενοδοχείου στους οποίους ανήκει ο κινητός εξοπλισμός. Όλοι οι πρόσφυγες που κατοικούσαν στο City Plaza έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή καταλύματα στον αστικό ιστό» αναφέρουν οι καταληψίες, που αποχώρησαν με δική τους πρωτοβουλία από το κτίριο, χωρίς να παρέμβει η αστυνομία.

Στη συνέχεια του κειμένου μιλάνε για τους λόγους που είχαν προχωρήσει αρχικά στην κατάληψη του ξενοδοχείου πριν από 3 περίπου χρόνια:

«Η απόφαση της κατάληψης πάρθηκε σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία. Στις 18 Μάρτη του 2016, ένα μήνα πριν την κατάληψη, υπογράφηκε η Ευρωτουρκική Συμφωνία για τον περιορισμό των προσφυγικών μετακινήσεων προς την Ευρώπη».

«Το City Plaza ήταν ένας μεγάλος αγώνας, που όπως όλοι οι μεγάλοι αγώνες δεν μπορεί να απολογιστεί μονοδιάστατα ως μια καθαρή νίκη ή ήττα. Το City Plaza ήταν ένας κρίκος σε μια αλυσίδα αγώνων για την κοινωνική απελευθέρωση» ανέφεραν, κλείνοντας την τοποθέτησή τους.

Σημειώνεται πως σήμερα η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, Αλίκη Παπαχελά, μετέβη στον χώρο για να τον επιθεωρήσει για τυχόν ζημιές. Σε δηλώσεις της τόνισε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον των καταληψιών.

Πηγή: www.newsit.gr