Γιάννης Σπάθας: Με μόλις τρεις λέξεις το συγκλονιστικό αντίο της Τάνιας Τσανακλιδου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα λακωνικό αλλά συγκλονιστικό αντίο στον ίσως κορυφαίο κιθαρίστα της ελληνικής ροκ σκηνής, Γιάννη Σπάθα που έφυγε σήμερα από τη ζωή, είπε μέσω Facebook η Τάνια Τσανακλίδου.

Ο Γιάννης Σπάθας αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό και φίλοι και συνάδελφοι εκφράζουν τη θλίψη τους για τον πρόωρο χαμό του. Η Τάνια Τσανακλίδου αποχαιρέτισε τον γνωστό κιθαρίστα με τρεις μόλις λέξεις, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους διαδικτυακούς της ακολούθους.

«Υπέροχε Γιάννη, καληνύχτα», ήταν το μήνυμα της κορυφαίας ερμηνεύτριας στο Facebook.

Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί στο άλμπουμ «Οπωσδήποτε Παράθυρο» όπου η Τάνια Τσανακλίδου είχε ερμηνεύσει και το ομώνυμο τραγούδι.Ποιος ήταν

Ο Γιάννης Σπάθας έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 69 ετών. Ο κιθαρίστας των Socrates και ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες βιρτουόζους της ηλεκτρικής κιθάρας.

Γεννήθηκε στους Παξούς το 1950. Ήλθε σε επαφή με τη μουσική από πολύ μικρός. Στον Πειραιά όπου μεγάλωσε, σχημάτισε με τους Αντώνη Τουρκογιώργη και Ηλία Ασβεστόπουλο το ροκ συγκρότημα Persons (1966-1969) και στη συνέχεια τους Socrates, πάλι με τον Τουρκογιώργη (μπάσο, τραγούδι).

Το 1983, μετά τη διάλυση των Socrates, ο Σπάθας συνεργάστηκε ως ενορχηστρωτής και κιθαρίστας με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζηδάκις, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Λέκκας κα. Το 1999 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό του δίσκο, στον οποίο είχε συμμετοχή η Χάρις Αλεξίου.

Πηγή: www.newsit.gr