Μύκονος: Αφιέρωσε 240 ώρες δουλειάς για την πιο γλυκιά δημιουργία – Η εξήγηση της εικόνας – video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα μοναδικό έργο που φιλοξενείται σε έναν εξίσου μοναδικό χώρο τέχνης. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό...

O Johannes Cordes δεν βάζει τα ζελεδάκια στο στόμα του αλλά στον τοίχο! Αυτό που ξεκίνησε σαν στοίχημα κατέληξε να γίνει επάγγελμα για τον καλλιτέχνη από την Κάτω Σαξονία.

Ο 57χρονος Γερμανός δημιουργεί αντίγραφα διάσημων έργων τέχνης χρησιμοποιώντας ζελεδάκια καραμέλες και τα διαθέτει προς πώληση σε φιλότεχνους και συλλέκτες!

Μία από τις… γλυκιές δημιουργίες του εκτίθεται αυτή την εποχή στην γκαλερί Rarity της Μυκόνου και όπως είναι φυσικό μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών. Πρόκειται για το ζελεδένιο πορτραίτο της Merilyn Monroe, εμπευσμένο από το έργο του Andy Warhοl με την γυναίκα θρύλο του Χόλλυγουντ.

Για την σύνθεσή του χρειάστηκαν 240 ώρες δουλειάς και 3.200 ζελεδάκια, ενώ λόγω των περιορισμένων χρωμάτων που έχουν τα μικρά διαφανή ζελέ που πωλούνται στο εμπόριο, ο Johannes Cordes ανέπτυξε δική του τεχνική ώστε να αυξήσει την γκάμα των αποχρώσεων.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα μοναδικό έργο που φιλοξενείται σε έναν εξίσου μοναδικό χώρο τέχνης όπως η γκαλέρι Rarity που επιλέγει πάντα εκλεκτά γλυπτά και πίνακες φιλοτεχνημένους από αναγνωρισμένους καλλιτέχνες κερδίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού.

Πηγή: www.newsit.gr