Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο – Νύχτα κόλαση για τους κατοίκους

Τα ξημερώματα τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάρυστο.
Δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει στο σημείο.
Προληπτικά με απόφαση της Πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν κάτοικοι.

Τα ξημερώματα κατάφεραν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης (26.06.2019) στην Κάρυστο.click4more

Πλέον και αφού οι ισχυροί άνεμοι στην περιοχή κόπασαν, δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα από τη φωτιά. Ωστόσο δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

Με εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων δόθηκε, το βράδυ, εντολή να απομακρυνθούν, προληπτικά οι κάτοικοι των σπιτιών που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο.

«Τέλος καλό όλα καλά. Η φωτιά χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό έλεγχο. Για λόγους ασφαλείας των πολιτών αλλά και των παραθεριστών εκκενώσαμε παραθεριστικές κατοικίες ανάμεσα στον Αετό και το Μετόχι», είχε δηλώσει τα ξημερώματα ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος στο eviavima.com.gr.Νύχτα θρίλερ από τη φωτιά στην Κάρυστο

Η φωτιά ξέσπασε στην Νότια πλευρά της Εύβοιας στην περιοχή της Καρύστου κοντά στον οικισμό Μπούρος. Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κινητοποιήθηκε άμεσα. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά έκαιγε χαμηλή βλάστηση. Οι άνεμοι όμως στην περιοχή ήταν ισχυροί και έτσι η κινητοποίηση ήταν μεγάλη.

Στην Κάρυστο βρέθηκε πεζοπόρο τμήμα από την Λαμία αλλά και οχήματα από την Φθιώτιδα. Συνολικά 17 οχήματα με 34 πυροσβέστες από Φθιώτιδα και Εύβοια ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή όπου η φωτιά έκαιγε με μεγάλη ένταση εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων που, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ξεπερνούσαν σε ένταση τα έξι μποφόρ και σε κάποιες περιοχές ξεπέρασαν τα 130 χιλιόμετρα την ώρα!

Αρχικά η φωτιά κατευθύνονταν προς τη θάλασσα ωστόσο ο ισχυρός άνεμος άλλαξε την πορεία της και οι φλόγες άρχισαν να κινούνται προς το χωριό Μετόχι. Γι’ αυτό και δόθηκε η εντολή για την προληπτική εκκένωση εξοχικών κατοικιών που βρίσκονται στο σημείο.

Με πληροφορίες και από www.eviavima.com.gr

Πηγή: www.newsit.gr