Παραλίγο τραγωδία στα Καμένα Βούρλα – Τις έσωσαν οι φωνές τους

Δύο νεαρά κορίτσια παρασύρθηκαν από τα ρεύματα την ώρα που έκαναν μπάνιο στη θάλασσα. Η σωτήρια κίνηση λουόμενου.

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησαν το απόγευμα δύο κορίτσια, 18 περίπου ετών στην περιοχή των Καμένων Βούρλων. Τα δύο κορίτσια κολυμπούσαν στον φάρο, δεν υπολόγισαν όμως τα ισχυρά ρεύματα που υπάρχουν εκεί.

Τα ρεύματα άρχισαν να τα τραβάνε προς τα μέσα και τα έσπρωχναν προς την Στρογγυλή. Ταυτόχρονα τα βούλιαζαν στο βυθό. Τα κορίτσια φώναζαν βοήθεια με όλη τους δύναμη ωστόσο δεν τα άκουγε κανείς, αφού ήδη είχαν απομακρυνθεί πολύ από την στεριά.

Ευτυχώς μετά από πολύ ώρα άκουσε τις φωνές τους ένας κύριος που βρισκόταν στην παραλία.

«Άκουσα να φωνάζουν βοήθεια και με δυσκολία έβλεπα τα κεφάλια τους» είπε λίγο αργότερα στο tvstar.gr.

Αμέσως επικοινώνησε με το λιμενικό και μέσω ασυρμάτου ενημερώθηκε ιδιωτικό σκάφος που βρισκόταν κοντά και το οποίο έσπευσε και περισυνέλεξε τα δύο κορίτσια.

Όταν βγήκαν στην παραλία φανερά σοκαρισμένα, ευχαρίστησαν τον άνθρωπο που τα άκουσε και κίνησε την διαδικασία της διάσωσής τους.

Όπως έλεγαν, η κατάσταση που έζησαν ήταν δύσκολη και λίγο ακόμη αν έμεναν στο νερό θα πνιγόντουσαν. Ευτυχώς ήταν καλές κολυμβήτριες και άντεξαν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ, ωστόσο οι διασώστες δεν χρειάστηκε να προσφέρουν καμία βοήθεια αφού οι κοπέλες ήταν καλά στην υγεία τους.

Πηγή: tvstar