Έπιασαν στο Κορωπί τον διαβόητο απατεώνα με τις «μπλε Ferrari». Είχε καταδίκες 149 ετών.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Όλα τα ωραία έχουν ένα… τέλος. Έτσι και για τον 41χρονο (σήμερα) Έλληνα, έναν από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στην Ελλάδα. Τον άνθρωπο που καταζητούνταν 13 ολόκληρα χρόνια και είχε στην πλάτη του καταδίκες 149 ετών. Συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στο Κορωπί.

Ένας άνθρωπος που είχε εξαπατήσει εκατοντάδες πολίτες. Ένας από τους πλέον διαβόητους απατεώνες της χώρας, καταζητούμενο επί 13 χρόνια, συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης (20.06.2019) στο Κορωπί.

Μαζί με τον 41χρονο Έλληνα (γεννημένο στη Βρετανία), από τους αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττική, συνελήφθη και μια 38χρονη Ελληνίδα, που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Σε βάρος του υπήρχαν δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις (είχε καταδικαστεί ερήμην) με τις ποινές φυλάκισης που είχαν επιβληθεί να φτάνουν τα 149 (!) χρόνια! Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε γίνει… γνωστός ως ο «απατεώνας με τις μπλε Ferrari». Καθώς κατά το παρελθόν, προφασιζόμενος πως κινείται σε τραπεζικούς και εφοπλιστικούς κύκλους, παρέσυρε τα θύματά του και τους «πλάσαρε» σκάφη και αυτοκίνητα πολυτελείας. Μόνο που δεν τα… πωλούσε ποτέ, αλλά έπαιρνε τις προκαταβολές!

Σε βάρος του εκκρεμούσαν έξι εντάλματα σύλληψης και 42 (!) καταδικαστικές αποφάσεις, ερήμην φυσικά. Είχε καταδικαστεί για απάτες σε συνολική ποινή φυλάκισης 149 ετών και έξι μηνών και χρηματική ποινή 38.000 ευρώ

Την ίδια απάτη, όπως κι εκείνη με τις… «μπλε Ferrari», είχε στήσει και από τον Νοέμβριο του ’18. Αυτή τη φορά όμως δεν πωλούσε αυτοκίνητα ή σκάφη, αλλά ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά του πως μπορούσε να εξασφαλίσει τις συσκευές σε χαμηλές τιμές. Τις αγόραζε στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε υποσχεθεί. Έτσι «έχτισε» την αξιοπιστία του.

Συνεργός του στην απάτη ήταν ένας 39χρονος Έλληνας, ο οποίος του πρότεινε πελάτες. Τα θύματα του διαβόητου απατεώνα αυξάνονταν συνεχώς. Από τη στιγμή που είχαν καταφέρει να φαίνεται φερέγγυος, ο 41χρονος έπειθε τα θύματά τους να καταθέτουν το ποσό (τη χαμηλή τιμή) που θα τους πωλούσε τις συσκευές, σε ατομικούς λογαριασμούς ενός από τους συνεργού του και της 38χρονης που συνελήφθη μαζί του.

Έτσι, έπαιρνε τις προκαταβολές των… επόμενων θυμάτων και κάλυπτε τη διαφορά ανάμεσα στην αρχική τιμή και τη χαμηλότερη προσφορά. Έκανε την απάτη με τη μέθοδο πυραμίδα.

Από τον Ιανουάριο του 2019 και ενώ είχε εισπράξει πλήθος προκαταβολών, σταμάτησε τις παραδόσεις των παραγγελιών που του είχαν κάνει τα θύματά του. Από τον Νοέμβριο του ’18 έως τον Φεβρουάριο του ’19, στους λογαριασμούς των συνεργών του είχε κατατεθεί το ποσό των 230.000 ευρώ!

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 39 υποθέσεις εξαπάτησης πολιτών στην Αττική και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σε αυτό το διάστημα, από την απάτη που είχε στήσει, ο 41χρονος είχε «τσεπώσει» 42.372,4 ευρώ.

Μετά τη σύλληψή του, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Δικογραφία για συνέργεια στα ίδια αδικήματα σχηματίστηκε για άλλα τρία άτομα (τους δυο 39χρονους και την 38χρονη).

Όλοι τους θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Πηγή: www.newsit.gr