Πανελλήνιες 2019: Δεν έδωσαν άδεια σε εργαζόμενους μαθητές να πάνε στις εξετάσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!

Τέσσερις μαθητές εσπερινού Λυκείου στα Χανιά αναγκάστηκαν να μη δώσουν πανελλήνιες.
Οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να πάνε στις εξετάσεις.
Ανάλογη η στάση και από τους «συναδέλφους» τους που δεν δέχτηκαν να τους εξυπηρετήσουν.
Μπορούν να δώσουν στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα αλλά πρέπει να παρουσιάσουν χαρτί πως δεν πήγαν στις εξετάσεις λόγω προβλήματος υγείας…

Μια καταγγελία που προκαλεί οργή έκανε η λυκειάρχης του εσπερινού Λυκείου Χανίων. Τέσσερις μαθητές της είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πηγαίνουν στράφι γιατί κάποιοι δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να γράψουν στις πανελλήνιες εξετάσεις!

Η καταγγελία από τη λυκειάρχη του εσπερινού Λυκείου στα Χανιά έγινε με ανάρτησή της στο Facebook. Την Παρασκευή (07.06.2019) ήταν η πρεμιέρα για τις πανελλήνιες στα ΓΕΛ. Όμως τέσσερις μαθητές που όλη τη χρονιά ζούσαν με το όνειρο να μπορέσουν να διεκδικήσουν την είσοδό τους στην ανώτατη εκπαίδευση, είχαν κάποιους εργοδότες και «συναδέλφους» να τους το στερούν. click4more Πανελλήνιες 2019 ΕΠΑΛ: Θέματα και απαντήσεις στην Άλγεβρα

Όπως κατήγγειλε η Ευαγγελία Σαρρή στην ανάρτησή της, τέσσερις μαθητές δεν μπόρεσαν να αλλάξουν βάρδια και μοιραία αναγκάστηκαν να χάσουν τις πανελλήνιες!

«Οι μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ. Χανίων κάτω από αντίξοες συνθήκες προσπάθησαν όλη τη χρονιά να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές. Μετά την δουλειά αν και κουρασμένοι παρακολούθησαν τα μαθήματα ενισχυτικής που έκαναν οι συνάδελφοι. Όμως σήμερα (σ.σ. χθες) μόνο δύο συμμετείχαν στις εξετάσεις. Δυστυχώς στους υπόλοιπους οι εργοδότες τους δεν τους επέτρεψαν να αλλάξουν βάρδια για να μπορέσουν να δώσουν. Προσοχή, αλλαγή βάρδιας όχι άδεια. Να επισημάνω ότι την ίδια αρνητική στάση είχαν και οι συνάδελφοί τους. Μόνο ντροπή και οργή γι’ αυτή την κατάσταση. Ούτε να σχολιάσω δεν μπορώ… Ντροπή!», έγραψε.

Μιλώντας στο zarpanews.gr, η κα Σαρρή εξέφρασε τη θλίψη της μόλις ενημερώθηκε ότι δεν μπόρεσαν οι μαθητές να πάνε στην πρεμιέρα των πανελλαδικών. «Μόνο ντροπή και οργή αισθάνομαι γι’ αυτή την κατάσταση. Τους είχαμε ενημερώσει μήπως θα μπορούσαμε εμείς να επικοινωνήσουμε με τους εργοδότες τους, αλλά αρνήθηκαν, φοβούμενοι μη χάσουν τη δουλειά τους ή τα αρνητικά σχόλια από τους συναδέλφους τους. Περίμενα πως σήμερα (σ.σ. χθες) θα τα κατάφερναν… Όπως και οι άλλοι δύο εργαζόμενοι, που έδωσαν με τη συναίνεση των εργοδοτών τους. Μιλάμε για 4 μέρες, που διαρκούν οι εξετάσεις, για λίγες ώρες που θα ήταν στο εξεταστικό και αμέσως θα επέστρεφαν στη δουλειά τους», είπε.

Οι μαθητές που δεν μπόρεσαν να δώσουν πανελλήνιες είναι άνθρωποι περίπου 40 ετών, οικογενειάρχες, χωρίς μεγάλη οικονομική άνεση. Άνθρωποι που πήγαιναν σχολείο στα Χανιά παρ’ ό,τι ζούσαν εκτός της πόλης.

Άνθρωποι που είτε φοίτησαν τέσσερα χρόνια είτε πήγαν στο σχολείο φέτος, χωρίς καμία απουσία. Που είχαν πρωταρχικό στόχο το απολυτήριο και τη συμμετοχή στις Πανελλήνιες, κάτι που έβλεπαν ως μία δεύτερη ευκαιρία ζωής. Αποφασισμένοι να συναγωνιστούν τους χιλιάδες συνυποψήφιούς τους, χωρίς φροντιστήρια και με μόνο εφόδιο, μερικές ώρες μαθημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας.

«Πλέον το να συμμετάσχουν στις επαναληπτικές που γίνονται μόνο το Σεπτέμβριο στην Αθήνα, είναι πολύ δύσκολο για αυτούς… Χρειάζεται να προσκομίσουν ιατρική γνωμάτευση, που να αποδεικνύει ότι είχαν πρόβλημα υγείας και να πάνε να δώσουν στην Αθήνα», συνέχισε η Ευαγγελία Σαρρή, σημειώνοντας πως «εδώ δεν μπόρεσαν να πάνε στα Χανιά».

Με πληροφορίες από zarpanews.gr

Πηγή: www.newsit.gr