Ηράκλειο: Έδωσαν ζωή με τον θάνατο του παιδιού τους


Ζωή μέσα από τον θάνατό του, έδωσε ένας 22χρονος από νησί των Δωδεκανήσων, ο οποίος νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ, μετά από τροχαίο ατύχημα.

Ο άτυχος νέος είχε μεταφερθεί από το νησί του, στο νοσοκομείο της Ρόδου και από εκεί, στο Ηράκλειο, λόγω των σοβαρών τραυμάτων που έφερε. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, όμως, η κατάστασή του ήταν μη αναστρέψιμη.

Η οικογένειά του, πήρε τη γενναία απόφαση να δωρίσει τα όργανά του και από τις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου, προκειμένου αυτά να μεταφερθούν από το Ηράκλειο σε νοσοκομεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα δόθηκαν στον Ευαγγελισμό οι νεφροί, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το ήπαρ, στο Ωνάσειο η καρδιά, στο ΠΑΓΝΗ παρέμειναν οι κερατοειδείς, ενώ ένας πνεύμονας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Βιέννης.

Η κινητοποίηση το ΠΑΓΝΗ ήταν τεράστια σε μία διαδικασία που διήρκεσε όλη τη νύχτα.

Ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων κλινικών ήταν άριστος με όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό επί ποδός, σε συνεννόηση με την τοπική συντονίστρια του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, κα Αναστασάκη, με αποτέλεσμα όλα να κυλήσουν ομαλά.

Πηγή: ekriti