Φορολογικές δηλώσεις 2019: Τι σημαίνει η παράταση που δόθηκε

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυτό που... ακουγόταν έντονα τις τελευταίες ημέρες, επιβεβαιώθηκε την Δευτέρα, 03.06.2019, με την επίσημη απόφαση για παράταση στις φορολογικές δηλώσεις.

Με επίσημες ανακοινώσεις, λοιπόν, από το υπουργείο Οικονομικών, έγινε γνωστό πως δόθηκε παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις του 2019. Έτσι, η προθεσμία για να δηλώσουν οι φορολογούμενοι (σ.σ. τόσο τα φυσικά, όσο και τα νομικά πρόσωπα) τα εισοδήματά τους για το 2018 λήγει, πλέον, στις 29 Ιουλίου του 2019.

Το newsit.gr σας είχε εγκαίρως ενημερώσει, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, πως είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Η προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών, ήταν βεβαίως η αιτία.

Την απόφαση για την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ενώ να σημειωθεί πως η κυρία Παπανάτσιου ανακοίνωσε το απόγευμα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, παράταση και στην προθεσμία για τακτοποίηση οφειλών προς την εφορία, με τις 120 δόσεις!

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μπορεί η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων να πήρε… αναβολή αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. Αυτή θα πρέπει να καταβληθεί στις 31 Ιουλίου εκτός κι αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Δεδομένου, όμως, ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Έρχονται κι εκλογές άλλωστε.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.Σύμφωνα με την απόφαση για τις φορολογικές δηλώσεις 2019

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019

Πηγή: www.newsit.gr