Εκλογές 2019 – Δημοσκόπηση: Η μάχη της Θεσσαλονίκης – Τα ποσοστά και τα σενάρια

Μια από τις πλέον αμφίρροπες μάχες των προσεχών δημοτικών εκλογών αφορά τη Θεσσαλονίκη. Τα ποσοστά των υποψηφίων…

Νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, από την εταιρεία interview, για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Στην πρόθεση ψήφου, ο Νίκος Ταχιάος, υποψήφιος με τη στήριξη της Ν.Δ., συγκεντρώνει ποσοστό 23,3% και προηγείται στην κούρσα των υποψηφίων.

Για τη δεύτερη θέση γίνεται μάχη, μεταξύ του αντάρτη Γιώργου Ορφανού ο οποίος εμφανίζεται με ποσοστό 12,5% και της εκλεκτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου, με 12%.

Πολύ κοντά τους βρίσκονται τόσο ο Σπύρος Βούγιας , έχοντας τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, όσο και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Και οι δύο στη δημοσκόπηση έχουν ποσοστό 8,4%.
Τα ποσοστά στη δημοσκόπησηΝίκος Ταχιάος: 23,3%Γιώργος Ορφανος: 12,5%Κατερίνα Νοτοπούλου: 12,0%Σπύρος Βούγιας: 8,4%Παναγιώτης Ψωμιάδης: 8,4%Κωνσταντίνος Ζέρβας: 6,4%Σωτήρης Ζαριανόπουλος: 3,1%Αϊδονόπουλος Χάρης: 2,6%Μιχάλης Τρεμόπουλος: 1,8%Γιάννης Νασιούλας: 1,2%Πέτρος Λεκάκης: 1,0%Γιώργος Ράκκας: 1,0%Γιάννης Κουριανίδης: 0,5%Βασίλης Μωισίδης: 0,3%Γρηγόρης Ζαρωτιάδης: 0,2%Άλλος: 0,6%Δεν έχω αποφασίσει: 12,9%Άκυρο/Λευκό/Δ.Γ./Δ.Α.: 1,2%

Ο Νίκος Ταχιάος φαίνεται να έχει προβάδισμα και για τις επαναληπτικές εκλογές. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο πιο δύσκολος αντίπαλος που θα μπορούσε να προκύψει για εκείνον, είναι ο Γιώργος Ορφανός…

Πηγή: www.newsit.gr