Άρειος Πάγος: Την αθώωση της καθαρίστριας από το Βόλο ζητά η αντιεισαγγελέας

Να αναιρεθεί η απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή η 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο ζητά η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.
Το αδίκημα για απάτη σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί, είπε.
Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου» είπε η 53χρονη Δήμητρα Τσιαντάκη.

Την αναίρεση της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας με την οποία καταδικάστηκε η 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο Δήμητρα Τσιαντάκη σε κάθειρξη δέκα ετών, πρότεινε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Όλγα Σμυρλή κατά τη διάρκεια της σημερινής (16.05.2019) συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η καθαρίστρια από το Βόλο, το 1995 παραποίησε το απολυτήριο του Δημοτικού προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί.

Η εισαγγελέας επισήμανε πως στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους για αυτή την οργανική θέση.

Παράλληλα τόνισε πως η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά σε απάτη σε βάρος του δημοσίου πρέπει να παραγραφεί. Συνεπώς κατέληξε πως η 53χρόνη πρέπει να αθωωθεί.

Η Δήμητρα Τσιαντάκη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, μαζί με την κόρη της, το σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της και η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Σε δήλωση της μετά τη συζήτηση της Ολομέλειας ανέφερε: «Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτεια μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου«.

Για μια δύσκολη περίοδο που συνεχίζεται μίλησε η κόρη της 53χρονης καθαρίστριας, δήλωσε όμως αισιόδοξη πως θα τελειώσει ο Γολγοθάς για τη μητέρα της.

Η υπόθεση της είχε συζητηθεί στο Ζ τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω σπουδαιότητας παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Πηγή: www.newsit.gr