Αυτές είναι οι προεκλογικές παροχές του Τσίπρα – βίντεο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην εστίαση, τα τρόφιμα και την ενέργεια, αλλά και 13η σύνταξη,  περιλαμβάνει το πακέτο ελαφρύνσεων Τσίπρα για το 2019. Οπως διευκρίνισε μάλιστα η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου αυτή η “σύνταξη” θα καταβάλλεται «αυτή την περίοδο». Με άλλα λόγια εξαγγέλεται μόλις 19 μέρες πριν από τις εκλογές και η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα “πάρτε μια σύνταξη και ψηφίστε μας”.

Τα υπόλοιπα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός θα νομοθετηθούν όπως είπε αργότερα, ωστόσο αφορούν τον ορίζοντα μετά τις εκλογές και θα πρέπει να υλοποιηθούν από την επόμενη κυβέρνηση.

Τα μέτρα Τσίπρα, που πλαισιώθηκε στο Ζάππειο από τους Γ. Δραγασάκη, Ευ. Τσακαλώτο, Έφη Αχτσιόγλου και Δ. Τζανακόπουλο,  έχουν σαφές προεκλογικό πρόσημο με κυρίαρχο το επίδομα που θα δοθεί στους συνταξιούχους το προσεχές διάστημα.

Ο πρωθυπουργός, μάλιστα, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το προεκλογικό “δώρο” που κραυγάζει “πάρτε για να με ψηφίσετε” λέγοντας ότι θα ίσχυε ότι πρόκειται για προεκλογική παροχή αν δεν ήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να νομοθετηθεί ώστε να καταβάλλεται μόνιμα, ενώ πρόσθεσε ότι στις προθέσεις του είναι να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Ωστόσο, ο κ.Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει αν η παροχή που θα δοθεί άμεσα σημαίνει ότι δεν θα δοθεί το επίδομα που είχαν λάβει οι συνταξιούχοι τα δύο προηγούμενα χρόνια τα Χριστούγεννα.  Παράλληλα, δεν ξεκαθάρισε πότε θα ψηφισθούν τα μέτρα που εξήγγειλε για το 2020.

Ο πρωθυπουργός πάντως, επιχείρησε να εμφανίσει τις ανακοινώσεις των μέτρων όχι ως «έκτακτη συνέντευξη», αλλά ως κάτι που προγραμματιζόταν από καιρό, όπως είπε, σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από το γεγονός ότι η επικοινωνιακή φιέστα στο Ζάππειο στήθηκε εν μέσω της θύελλας για τις σκαφάτες διακοπές του πρωθυπουργού, των αντιδράσεων για τις ύβρεις Πολάκη και τις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

pres2


Pres1

Το πακέτο Τσίπρα για το 2019