Νοσοκομείο Παίδων: Πάρκινγκ εγκαταλελειμμένων παιδιών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ξυλοδαρμούς, επιθέσεις σε άτομα που νοσηλεύονται ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Παίδων για τα 40 παιδιά που βρίσκονται εκεί με εισαγγελική εντολή.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο Παίδων εξηγώντας τα πολλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη κατάσταση με την εγκατάλειψη των παιδιών και τα όσα βιώνουν καθημερινά πραγματικά σοκάρουν. Καταγγέλλουν μάλιστα παραβατική συμπεριφορά για ορισμένα από αυτά με επιθέσεις, ξυλοδαρμούς, συμμορίες μέχρι και διακίνηση ναρκωτικών. Επισημαίνουν μάλιστα ότι η παρουσία των συγκεκριμένων παιδιών εκεί θέτει σε κίνδυνο τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με προβλήματα υγείας.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για ένα τεράστιο και διαχρονικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εισαγγελικές εντολές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί το Νοσοκομείο να έχει μετατραπεί σε κέντρο φιλοξενίας εισαγγελικών παραγγελιών.

Οι μαρτυρίες των εργαζομένων για όσα ζουν από την παρουσία των συγκεκριμένων παιδιών μέσα στο νοσοκομείο σοκάρουν. «Ένα παιδί κυνηγούσε με το ξυραφάκι μια εθελόντρια που είχε έρθει για να τα κουρέψει μετά από εισαγγελική εντολή», αναφέρει μια εργαζόμενη συμπληρώνοντας ότι έπεσε και η ίδια θύμα. «Όταν πήγα τον σταματήσω άρχισε να με δαγκώνει και να μου ρίχνει μπουνιές. Μετά πέταξε το φαγητό του στον τοίχο και έριξε και καρέκλες εναντίον μας. Σε ένα άλλο περιστατικό μάλωναν δύο και είχαμε ένα σπασμένο δάχτυλο. Αφήνουμε τα άρρωστα παιδιά για να ασχοληθούμε με τα εγκαταλελειμμένα. Καλέσαμε την αστυνομία γιατί ένα από αυτά τα παιδιά έδωσε μπουνιά στην κοπέλα που εργάζεται ως σεκιούριτι. Επίσης μια εκπαιδευόμενη δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι. Αυτά γίνονται σε καθημερινή βάση. Δεν έχουν αφήσει τζάμια και πόμολα στις νέες κλινικές».«Δρουν ως συμμορία και είναι επικίνδυνα»

Ένας ακόμη εργαζόμενος επιβεβαιώνει ανάλογα περιστατικά λέγοντας. «Τα παιδιά αυτά εμφανίζουν έντονη η επιθετικότητα, δρουν ως συμμορία και είναι επικίνδυνα για να παιδιά που είναι άρρωστα και νοσηλεύονται με πρόβλημα. Έχουμε τραυματισμούς ακόμη και διακίνηση ναρκωτικών. Στερούμε 40 κλίνες σε παιδιά που έχουν πρόβλημα υγείας».

Η Αναστασία Μανούκα προϊσταμένη στην Α΄ Πανεπιστημιακή κλινική δεν διστάζει να πει ότι πλέον κινδυνεύει και η ζωή των εργαζομένων. «Τα παιδιά χτυπούν τον κόσμο και τους νοσηλευτές και χθες ήρθε η αστυνομία. Έχουν χτυπήσει μέχρι και γονέα που είχε φέρει παιδάκι για νοσηλεία. Οι νοσηλευτές ασχολούνται με αυτά και όχι με τα άρρωστα. Τις προάλλες είχαν πάρει μια σιδεριά και έσπασαν τις τζαμαρίες από την αίθουσα των φοιτητών. Κάθε μέρα γίνονται τέτοια περιστατικά. Τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση έχει ξεφύγει και η κατάσταση όσο περνάει ο καιρός γίνεται χειρότερη. Κινδυνεύει η ζωή μας. Ήρθε χθες η αστυνομία τρεις – τέσσερις φορές. Φοβόμαστε για τη ζωή μας. Δεν είμαστε ίδρυμα, είμαστε νοσοκομείο».

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Πηγή: www.newsit.gr