Καιρός Πάσχα: Καλοκαιρινή Μεγάλη Εβδομάδα. "Αίνιγμα" το Μεγάλο Σάββατο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο καιρός έχει βαλθεί να μας τρελάνει τελείως, καθώς με αρκετές διακυμάνσεις θα πάμε μέχρι και το σαββατοκύριακο.
Από την Μεγάλη Εβδομάδα περιμένουμε εντυπωσιακή βελτίωση, με υψηλότατες για την εποχή θερμοκρασίες.
Ο καιρός όμως θα χαλάσει και άγνωστο παραμένει ακόμη αν αυτό θα γίνει από το Μεγάλο Σάββατο, ή θα ψήσουμε το αρνί μετά... βροχών και καταιγίδων.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το newsit.gr από τον μετεωρολόγο, Νίκο Καντερέ.

Ο καιρός σήμερα, Τρίτη 16.04.2019, παρουσιάζει σχετική βελτίωση. Δεν έχει καμία σχέση με όσα ζούσαμε το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, όταν το χαλάζι έκανε… πάρτι στις γειτονιές της Αθήνας και η ΕΜΥ εξέδιδε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Παρόλα αυτά και σήμερα, από το απόγευμα, σε ηπειρωτικές περιοχές, εκδηλώθηκαν και πάλι βροχές και καταιγίδες, λόγω της θερμικής αστάθειας. Το ερώτημα, πάντως, που πολλοί έχουν ήδη, είναι το τι καιρό θα κάνει το Πάσχα.Στα… φρέσκα κουλούρια

Ο καιρός θα βελτιωθεί τη νύχτα και αύριο, Τετάρτη 17.04.2019, τα φαινόμενα θα είναι ακόμη λιγότερα, θα υπάρχει περισσότερη ηλιοφάνεια, χωρίς να απουσιάζουν βροχές και καταιγίδες, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Αυτά λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος, Νίκος Καντερές, ο οποίος τονίζει ακόμη πως την Πέμπτη, 18.04.2019, ανάλογα φαινόμενα θα παρατηρηθούν ξανά στις ηπειρωτικές περιοχές και κυρίως στην Πελοπόννησο.

Την Παρασκευή τα φαινόμενα σχεδόν θα σταματήσουν, με το σαββατοκύριακο να περιμένουμε… ψυχρή εισβολή!Ο καιρός το σαββατοκύριακο

Το Σάββατο προς την Κυριακή δεν θα υπάρχει αυτή η αστάθεια, αλλά έρχεται μια ψυχρή εισβολή από τα βόρεια, η οποία θα δώσει πτώση στη θερμοκρασίας, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, συνεχίζει ο μετεωρολόγος.

«Θα έλεγα ότι το Σάββατο θα βρέξει και στα ανατολικά, μη εξαιρουμένης της Αττικής. Η θερμοκρασία θα πέσει σε σχετικώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα ενισχυθούν οι βοριάδες. Την Κυριακή θα εξασθενήσουν τα 7 και 8 μποφόρ και θα βγει και ήλιος», συμπληρώνει.Ο καιρός το Πάσχα

Συνεχίζοντας, ο Νίκος Καντερές τονίζει: «Από τη Μεγάλη Δευτέρα θα έχουμε αισθητή βελτίωση του καιρού και η Μεγάλη Εβδομάδα θα είναι τελείως διαφορετική.click4more Καιρός αύριο: Μπόρες και ομίχλες την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση

Συγκεκριμένα, Μεγάλη Δευτέρα, Μεγάλη Τρίτη, Μεγάλη Τετάρτη, Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή, η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, θα έχουμε θερμοκρασίες που θα θυμίζουν τέλη Μαΐου. Και, δεδομένου ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα συνηθίζεται να έχουμε και τη συννεφιά, την αραιή συννεφιά από τα χαμηλά της βόρειας Αφρικής που δίνει το πένθιμο μέρος των ημερών, από αυτήν θα εξαρτηθεί και η κύμανση της θερμοκρασίας.

Αναμφίβολα, από την Κυριακή των Βαΐων και όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, έως τη Μεγάλη Παρασκευή, ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση και θα είναι άνετη η έξοδος με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο.

Το ερώτημα είναι τι θα γίνει το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Η καλοκαιρία της Μεγάλης Εβδομάδας δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολλές ημέρες. Ο καιρός θα αλλάξει. Τώρα, αν θα προλάβουμε την Κυριακή του Πάσχα να ψήσουμε το αρνί ή όχι, γιατί ο καιρός σίγουρα θα χαλάσει στη συνέχεια, δεν μπορούμε να το πούμε με σιγουριά τώρα, αλλά θα είμαστε πιο ακριβείς σε δυο μέρες.

καιρός

Το… απριλιάτικο χαλάζι

Ο Νίκος Καντερές συνεχίζει: «Δυο πράγματα θέλω να προσθέσω και για τη χθεσινή κακοκαιρία. Η χθεσινή κακοκαιρία είχε προβλεφθεί εγκαίρως. Δεν επηρεάστηκαν όλες οι περιοχές το ίδιο, αλλά στο λεκανοπέδιο της Αττικής ήταν εμφανής, με τη χαλαζόπτωση. Η χαλαζόπτωση δεν είναι κάτι απίθανο για τον Απρίλιο, ακόμα και το Μάιο.

Το μέγεθος του χαλαζιού που έπεσε δεν ήταν ούτε μικρό και ούτε μεγάλο και εξαρτάται από το ύψος στο οποί βρίσκεται το καταιγιδοφόρο σύννεφο.

Οι χαλαζοπτώσεις προβλέπονται μόνο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και μόνο μετεωρολογικά ραντάρ την εντοπίζουν.

Εχθές μεταδόθηκε ότι επτακόσιοι κεραυνοί έπεσαν στην Αθήνα. Είναι άλλο οι κεραυνοί που πέφτουν είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα και άλλο οι αστραπές, οι ηλεκτρικές εκκενώσεις μεταξύ των νεφών.

Επτακόσιοι κεραυνοί είναι αδύνατον να έχουν πέσει

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Οι αστραπές είναι πολύ περισσότερες από τους κεραυνούς και καλό είναι να μη δίνονται τέτοιες εικόνες».

Ακούστε όσα λέει ο Νίκος Καντερές στο newsit.gr

Καιρός – Αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη, 17.04.2019

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά από το βράδυ θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και αργά το βράδυ στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, όπου πιθανώς τοπικά θα είναι ισχυρές.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου πιθανώς πρόσκαιρα θα είναι τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες τοπικά έως 6 μποφόρ, που σταδιακά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το βράδυ ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ρεπορτάζ: Έφη Κουλοχέρη

Πηγή: www.newsit.gr