Χανιά: Πόνταρε στον Σουμάχερ και δικαιώθηκε – Έτσι είναι σήμερα ο θρύλος της Ferrari

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διακοπές στα Χανιά για ένα πρόσωπο σύμβολο της Ferrari. Ο άνθρωπος που πόνταρε στις ικανότητες του Μίκαελ Σουμάχερ δεν πέρασε απαρατήρητος...

Στα Χανιά βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Γάλλος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και πρώην αρχηγός της Ferrari, Ζαν Τοντ.

Ο κοσμοπολίτης πρώην ηγέτης της “σκουντερία” εντυπωσιάστηκε από την άψογη εξυπηρέτηση σε εστιατόριο της πόλης, στο οποίο όπως είπε, αισθάνθηκε “σαν στο σπίτι του”.

Ο 73χρονος Γάλλος, υπήρξε στο παρελθόν οδηγός αγώνων, ενώ μετά τις διακρίσεις με την Peugeot, ήταν διευθυντής της ομάδας της Ferrari από το 1993 ως το 2004 όταν και έγινε διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

O Τοντ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Ferrari καθώς το 1996 ήταν ο άνθρωπος που έφερε στην ιταλική ομάδα τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ από τη Benetton (με μισθό το αστρονομικό ποσό των 30 εκατ. δολαρίων τον χρόνο περίπου) μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Ρος Μπράουν και τον αρχι-σχεδιαστή Ρόρι Μπάιρν.

Σήμερα ο Τοντ, που στο τέλος πόζαρε χαμογελαστός δίπλα στον ιδιοκτήτη της ταβέρνας όπου δείπνησε, παραμένει για τρίτη διαδοχική θητεία στον προεδρικό θώκο της FIA, όπου εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα βρίσκεται μέχρι το 2021.

Πηγή: zarpanews.gr