Ηλεία: Νέες εικόνες καταστροφής από τη φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς – Το έγκλημα και η τιμωρία – video

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θλίψη για έναν παράδεισο που έγινε στάχτη. Πάνω από 2.000 στρέμματα κάηκαν στο δάσος της Στροφυλιάς στην Ηλεία...

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς στην Ηλεία, όπου από χθες το απόγευμα βρίσκεται σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά.

Παράλληλα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με περίπου 90 άνδρες και περισσότερα από 35 οχήματα έδιναν όλη τη νύχτα μάχη με τις φλόγες και εξακολουθούν να επιχειρούν, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά υπό πλήρη έλεγχο. Η κατάσταση πάντως με το πρώτο φως της ημέρας, είναι καλύτερη σε σχέση με χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.Στάχτη 2.000 στρέμματα δάσους

Η φωτιά στο δάσος της Στροφυλιάς έχει κάνει στάχτη περισσότερα από 2.000 στρέμματα, αφού οι προσπάθειες των ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής που επιχειρούσαν όλη τη νύχτα δεν ήταν ικανές να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. Η καταστροφή ξεκίνησε από το απόγευμα της Τρίτης, στο δάσος του Κουνουπελίου, στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς.

Η φωτιά ξεκίνησε απο την περιοχή «Παράδεισος» βορειοανατολικά του δάσους και κινήθηκε νοτιοδυτικά με την φορά του ανέμου φτάνοντας γρήγορα στην παραλία. Το παρήγορο ήταν πως καθηλώθηκε σε μια ζώνη και δεν επεκτάθηκε στο σύνολο του δάσους.

Οι κάτοικοι στην περιοχή κάνουν λόγω να ανύπαρκτη αντιπυρική προστασία στο διαμάντι του Κουνουπελίου που αποτελεί προστατευόμενη περιοχή και καθυστερήσεις στην επέμβαση των δυνάμεων με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η πυρκαγιά. Στον αντίποδοα πληροφορίες αναφέρουν πως άμεσα έφτασαν στο σημείο δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, όμως η φωτιά έλαβε διαστάσεις λόγω της φύσης του δάσους και του αέρα και επεκτάθηκε άμεσα χωρίς δυνατότητα αντίδρασης…

Πηγή: ilialive.gr