Έκρηξη στο ρωσικό προξενείο: Ευγνωμοσύνη της ρωσικής πρεσβείας στις ελληνικές αρχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παράνομη ενέργεια, την οποία καταδικάζει απερίφραστα χαρακτηρίζει η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα την επίθεση στο ρωσικό προξενείο στο Χαλάνδρι, τα ξημερώματα της Παρασκευής (22.03.2019).

Στην ανακοίνωσή της, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για την άμεση κινητοποίηση των ελληνικών αρχών μετά την επίθεση με χειροβομβίδα που έκαναν άγνωστοι, προκαλώντας μικρής ισχύος έκρηξη.

«Το σημερινό περιστατικό έξω από το προξενικό τμήμα της Πρεσβείας δεν επηρέασε τη λειτουργία του προξενείου ή της Πρεσβείας γενικότερα. Καταδικάζουμε αποφασιστικά τέτοιου είδους παράνομες ενέργειες. Εκφράζουμε ευγνωμοσύνη στις αρμόδιες ελληνικές αρχές για την άμεση ανταπόκριση τους. Παραμένουμε σε στενή επαφή μαζί τους», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση. ´

Σύμφωνα με την αστυνομία, άγνωστοι πέρασαν με μοτοσικλέτα έξω από το ρωσικό προξενείο στην οδό Τζαβέλλα στο Χαλάνδρι και πέταξαν χειροβομβίδα, η οποία εξερράγη στο κενό κάτω από το θωρακισμένο κουβούκλιο του φρουρού.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική, αφού η επίθεση στο Χαλάνδρι είναι παρόμοια με εκείνη που είχε γίνει, επίσης ξημερώματα, στη γαλλική πρεσβεία στη Βασιλίσσης Σοφίας, όταν πέταξαν χειροβομβίδα τραυματίζοντας στο πόδι τον φρουρό και εξαφανίστηκαν με μοτοσικλέτα στα Εξάρχεια.

Πηγή: www.newsit.gr