Αυτός είναι ο Κρητικός αλεξιπτωτιστής που έγινε viral – Γιατί κάνει έρευνα το ΓΕΣ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι ένα από τα πρόσωπα των τελευταίων ημερών. Το βίντεο που ανέβασε στο προφίλ του ο νεαρός καταδρομέας Μανώλης Μπούχλης τον έβαλε σε μπελάδες και προκάλεσε τη διενέργεια έρευνας από το ΓΕΣ.

Η επιλογή του νεαρού ποδοσφαιριστή του Πλατανιά Χανιών να τραβήξει selfie βίντεο τραγουδώντας το Μακεδονία Ξακουστή την ώρα που πραγματοποιούσε εκπαιδευτικό άλμα και να το αναρτήσει στο προφίλ του στο Facebook, προκάλεσε σε κάποιους ενθουσιασμό και σε κάποιους αντιδράσεις. Προκάλεσε ωστόσο και την αντίδραση του ΓΕΣ.

Ο συγκεκριμένος στρατιώτης, με καταγωγή από το χωριό Ασκύφου Σφακιών ετοιμαζόταν να ολοκληρώσει τη σχετική εκπαίδευση και να λάβει την πουλάδα του αλεξιπτωτιστή. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες είχε βγει και η μετάθεση του για την 1η ΜΑΛ Χανίων.

Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας,την Μακεδονία μας….Στα πρώτα κιολας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα,την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα…Έτσι Λοιπον αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας….Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική….Έτσι Λοιπον αυτό το βίντεο θα ηθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή ολοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους….Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες….Αντιθέτως ,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα….Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπουχλη Εμμανουηλ…

Gepostet von Manolis Bouhlis am Dienstag, 12. März 2019Ο Μπούχλης έγραφε στην ανάρτησή του που συνόδευε το βίντεο:

«Βρίσκομαι σε Μακεδονικά εδάφη και έτσι όπως φεύγω από το ελικόπτερο στο κενό άρχιζα να αγναντεύω από κει ψηλά την Ελλάδα μας,την Μακεδονία μας… Στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα που αγναντεύω την Ελλάδα μας με έπιασε μια συγκίνηση και μια θλίψη για την πληγωμένη μας Ελλάδα,την πουλημένη μας Ελλάδα καθώς πρόγονοι μας άφησαν το αίμα τους σε αυτά τα εδάφη για την ελευθερία την δικιά μας σήμερα… Έτσι λοιπόν αναφώνησα ένα τραγούδι για την Μακεδονία μας σε αυτούς που την πούλησαν χωρίς την θέληση μας… Για μας τους Έλληνες όμως η Μακεδονία είναι μια και είναι Ελληνική… Έτσι λοιπόν αυτό το βίντεο θα ήθελα να φτάσει σε αυτούς που πούλησαν την Μακεδονία ώστε να καταλάβουν ότι Έλληνες δεν πουλιούνται ούτε αγοράζονται και όταν θα έρθει ύστατη στιγμή όλοι Έλληνες θα υπερασπιστούν την πατρίδα τους… Στο δια ταύτα εσείς που τα πουλήσατε όλα να ξέρετε ότι μόνο στα χαρτιά έχετε πουλήσει την Ελλάδα και τους Έλληνες… Αντιθέτως ,την ψυχή μας και τον ηρωισμό μας δεν πρόκειται να τον πουλήσετε ποτέ και όσο ζούμε θα υπερασπίζουμε την πατρίδα… Ένα μήνυμα από τον Καταδρομέα/Αλεξιπτωτιστή Μπουχλη Εμμανουηλ…».

Έρευνα από το ΓΕΣ

Για το περιστατικό ανακοινώθηκε από το ΓΕΣ έρευνα που ενδέχεται να εξελιχθεί και σε ΕΔΕ με συνέπειες για τον αλεξιπτωτιστή. Ωστόσο στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η έρευνα δεν έχει να κάνει με το «Μακεδονία Ξακουστή» αλλά με το γεγονός ότι ο νεαρός παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας.

«Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη  ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού

«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ.  Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης  Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για  τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη  ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει»

Πηγή: www.newsit.gr