Τζιν Χάνλον: Αναζητούν στοιχεία 10 χρόνια μετά τον θάνατο της στο Ηράκλειο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που η άτυχη 54χρονη Τζιν Χάνλον, εντοπίστηκε νεκρή στο λιμάνι του Ηρακλείου και τα παιδιά της αναζητούν ακόμα και σήμερα στοιχεία για τα ακριβή αίτια του θανάτου της.

Σε συνέντευξη του στο BBC ο γιος της Τζιν Χάνλον, Μάικλ, Πόρτερ τονίζει ότι δεν θα σταματήσει και θα αναζητά στοιχεία μέχρι να πεθάνει.Ζητούν απαντήσεις

«Πάντα θα παλεύω για την μητέρα μου. Της το υποσχέθηκα και θα κρατήσω την υπόσχεση μου αυτή» τονίζει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό και περιμένει απάντηση ενώ έχει έρθει σε επαφή και με τις εισαγγελικές αρχές.
Για να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης αναζητά νέα ευρήματα ενώ σκέφτεται να διορίσει ιδιωτικούς ντετέκτιβ για να ερευνήσουν την υπόθεση.Το χρονικό

Η Τζιν Χάνλον ήταν μητέρα τριών παιδιών και καταγόταν από το Ντάμφρις της Σκοτίας. Το διάστημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή της διέμενε στην Κρήτη και συγκεκριμένα στις Γούβες Ηρακλείου.

Τα ίχνη της εξαφανίστηκαν στις 9 Μαρτίου του 2009. Στις 12 Μαρτίου, η σορός της εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού του Ηρακλείου.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή έδειξε ότι ο θάνατός της 54χρονης Βρετανίδας προκλήθηκε από ατύχημα. Συγκεκριμένα, θεωρήθηκε τότε ότι η Χάνλον γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Η κάκωση που διαπιστώθηκε ότι έφερε η Τζιν στον αυχένα θεωρήθηκε ότι προήλθε εξαιτίας της πτώσης της στο νερό.

Ωστόσο, μερικούς μήνες αργότερα και μετά την πίεση που άσκησαν οι τρεις γιοι της Βρετανίδας, διενεργήθηκε συμπληρωματική ιατροδικαστική εξέταση. Όπως προέκυψε από το δεύτερο πόρισμα, το σώμα της Χάνλον είχε χτυπηθεί στο έδαφος, πριν καταλήξει στη θάλασσα.

Στο ημερολόγιο, σύμφωνα με το μικρότερο γιο της, η 54χρονη φέρεται να είχε αναπτύξει σχέση με έναν ντόπιο άνδρα. Η εν λόγω σχέση φέρεται, μάλιστα, να είχε εντάσεις το χρονικό διάστημα πριν η Βρετανίδα χάσει τη ζωή της.

Επίσης τη μέρα που χάθηκαν τα ίχνη της 54χρονης, η τελευταία φέρεται να είχε στείλει μήνυμα σε φιλικό της πρόσωπο, γράφοντάς της «help». Της ζητούσε δηλαδή βοήθεια…

Σημειώνεται ότι οι γιοι της Τζιν ζήτησαν από τις Αρχές να ληφθεί υπόψη το περιεχόμενο του ημερολογίου της μητέρας τους. Στο ημερολόγιο αναφέρεται ακόμη ότι η Χάνλον είχε πει σε φιλικό της άτομο, την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της, ότι την ακολουθούσε ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ένας άνδρας.

cretapost.gr

Πηγή: www.newsit.gr