Κρήτη: Σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική το 2,5 ετών αγοράκι – Κατάπιε χάπια


Στιγμές αγωνίες περνούν οι γονείς ενός μικρού αγοριού, μόλις 2,5 ετών στην Κρήτη. Το μικρό αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, αφού κατάπιε άγνωστο αριθμό χαπιών.

Όλα αποδίδονται σε ατύχημα που έγινε χθες, Κυριακή (10.03.2019). Το παιδί ξέφυγε της προσοχής και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κατάπιε άγνωστο αριθμό χαπιών. Αμέσως, οι γονείς του που τον τελευταίο καιρό μένουν στην Κρήτη, το μετέφεραν εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ.

Το παιδί είναι σε κρίσιμη κατάσταση και παραμένει στην Εντατική του νοσοκομείου, τόνισε μιλώντας στο cretapost.gr ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Τασσόπουλος. Γιατροί και νοσηλευτές κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να κρατήσουν το μικρό παιδί στη ζωή.

Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τις δραστικές ουσίες των χαπιών που ήπιε το 2,5 ετών αγοράκι στην Κρήτη. Περιμένουν τα αποτελέσματα τον τοξικολογικών εξετάσεων για να αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματά τους.

Στο πλευρό του παιδιού τους βρίσκονται, συντετριμμένοι, οι γονείς του. Ωστόσο, δεν μπορούν να εξηγήσουν στους γιατρούς τι ακριβώς συνέβη και πως το παιδί κατάπιε τα φάρμακα σαν να ήταν… καραμέλες.

Ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ επεσήμανε ότι το παιδί δεν παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Αντίθετα, φαίνεται πως είναι καλά φροντισμένο και γι’ αυτό η εκτίμηση είναι πως ό,τι έγινε ήταν ατύχημα.

Το 2,5 ετών αγοράκι και η οικογένειά του ζουν μόνιμα τους τελευταίους μήνες στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, καθώς η οικογένεια συμμετέχει στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Πηγή: www.newsit.gr