Αυτός είναι ο νεκρός κρατούμενος από την συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Η.Φ. είναι ο άνθρωπος που έπεσε νεκρός κατά την συμπλοκή κρατουμένων στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο Η.Φ. ήταν κρατούμενος για εμπρησμό σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, για ληστείες και για κλοπές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο νεαρός κρατούμενος ήταν άνθρωπος της νύχτας όταν ήταν εκτός φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, τις προηγούμενες μέρες είχε δημιουργηθεί ανάλογο περιστατικό μικρής όμως έντασης και έκτασης, που όμως δεν είχε λάβει διαστάσεις. Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε ανάμεσα σε Ρωσόφωνους και Αλβανούς κρατουμένους, με τους τελευταίους να φέρονται ότι άρχισαν την επίθεση χωρίς όμως να έχει γίνει ακόμα γνωστή η αιτία.

Τα αυτοσχέδια μαχαίρια που χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατούμενους οδήγησαν στο θάνατο του συγκεκριμένου κρατουμένου, με ελληνικό όνομα Η.Φ. ο οποίος έχει πιθανότατα ρωσοποντιακή καταγωγή. Σύμφωνα με πηγές των φυλακών ο κρατούμενος σφάχθηκε με άγριο τρόπο όπως είχε συμβεί με τον Αλβανό κακοποιό Άρμπερ Μπάκο στα μέσα Ιανουαρίου 2019.click4more Φυλακές Κορυδαλλού: Πώς φτάσαμε στο αιματοκύλισμα μέσα στο ψυχιατρείο

Στην συμπλοκή, η οποία διήρκεσε πέντε λεπτά, συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του Ψυχιατρείου ωστόσο σύμφωνα με πηγές των φυλακών η κατάσταση εξακολουθούσε να είναι έκρυθμη για τουλάχιστον μία ώρα μετά στις φυλακές Κορυδαλλού.Έρευνα από το υπουργείο ΔικαιοσύνηςΈρευνα για τη συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού διενεργείται από το υπουργείο Δικαιοσύνης και τις αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές! Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου «συμπλοκή κρατουμένων σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, με έναν νεκρό και οκτώ τραυματίες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία. Τραυματίστηκε επίσης ελαφρά ο αρχιφύλακας του καταστήματος.  Έχουν επιληφθεί όλες οι αρμόδιες αστυνομικές και δικαστικές αρχές ενώ το συμβάν ερευνάται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Πηγή: www.newsit.gr