Φαίδων Γεωργίτσης, το τελευταίο χειροκρότημα – Συγκλόνισε ο τελευταίος ασπασμός από τη Μαίρη Χρονοπούλου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συγκλονιστικές στιγμές στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.
Πλήθος κόσμου και ρίγη συγκίνησης στην κηδεία του Φαίδωνα Γεωργίτση.
Τραγικές φιγούρες η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του.
Χαμήλωσαν το φέρετρο για να μπορέσει να το ασπαστεί η Μαίρη Χρονοπούλου.
Ο Φαίδων Γεωργίτσης ήταν το καλύτερο παιδί, είπε συγκινημένη η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Φαίδων Γεωργίτσης, η τελευταία πράξη. Μια ζωή γεμάτη θέατρο έζησε ο «Έλληνας Τζέιμς Ντιν», όπως τον αποκαλούσαν τη δεκαετία του ’70. Μια ζωή που «έσβησε» το πρωί της Παρασκευής (01.03.2019) όταν ο γόης του ελληνικού σινεμά νικήθηκε από τον καρκίνο και βύθισε στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες, όλους όσους τον γνώρισαν.click4more Φαίδων Γεωργίτσης: «Αγόρι μου απέναντι, αντίο» – Πλήθος κόσμου στην κηδεία του

Το τελευταίο χειροκρότημα στον Φαίδων Γεωργίτση δόθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης. Ήταν όλοι εκεί για να τον αποχαιρετίσουν. Η οικογένειά του, η σύζυγός και τα παιδιά του δέχτηκαν τη στήριξη και τη ζεστή αγκαλιά συγγενών και φίλων.

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία της Μαίρης Χρονοπούλου. Ήταν μια από τις πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού σινεμά που είχε συνεργαστεί στενά με τον Φαίδων Γεωργίτση.

Στα «Κόκκινα Φανάρια», στις «Γοργόνες και Μάγκες» και κυρίως στην ταινία «Μια Κυρία στα Μπουζούκια». Εκεί όπου η Μαίρη Χρονοπούλου τραγούδησε για τα μάτια του το θρυλικό «του αγοριού απέναντι».

Με αυτό τον συγκλονιστικό τρόπο θέλησε να τον αποχαιρετίσει. «Αγόρι μου απέναντι, αντίο» ήταν η φράση που ζήτησε να υπάρχει στο στεφάνι που έστειλε στη μνήμη του. Αν και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, η Μαίρη Χρονοπούλου δεν θα μπορούσε να λείπει από το τελευταίο αντίο.

Μαίρη Χρονοπούλου – Φωτογραφία InTime News

Η πιο συγκλονιστική στιγμή ήταν τη στιγμή που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία. Ο κόσμος περίμενε για το τελευταίο χειροκρότημα. Ξαφνικά όμως, οι άνδρες που μετέφεραν το φέρετρο, το χαμήλωσαν για μερικά δευτερόλεπτα και λίγο μετά, βγήκαν από τον ναό. Η εξήγηση προκαλεί ρίγη συγκίνησης. Η Μαίρη Χρονοπούλου δεν μπορούσε να σηκωθεί για τον τελευταίο ασπασμό. Γι’ αυτό, χαμήλωσαν το φέρετρο για να μπορέσει να αποχαιρετίσει τον επί χρόνια κινηματογραφικό παρτενέρ της. Το αγόρι απέναντι

Δείτε το συγκλονιστικό στιγμιότυπο

Ήταν πολλοί εκείνοι που βρέθηκαν στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια και να αποχαιρετίσουν τον Φαίδων Γεωργίτση. «Ήταν το καλύτερο παιδί. Θυμάμαι που είχα πάει στο σπίτι του και με ξεναγούσε στο θεατράκι που είχε φτιάξει. Μου είχε πει «θέλω να παίξεις εδώ»» είπε συγκινημένη η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Ζωζώ Σαπουντζάκη – Φωτογραφία InTime News

Εκεί ήταν μεταξύ άλλων ο Αλμπέρτο Εσκενάζι, η Μαίρη Βιδάλη, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, ο Ζαχαρίας Ρόχας, ο Θάνος Καλλιώρας, η Νόρα Κατσέλη, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Άννα Φόνσου.

Φαίδων Γεωργίτσης

Φαίδων Γεωργίτσης

Η σύζυγος του Φαίδωνα Γεωργίτση – Φωτογραφία Eurokinissi

Φαίδων Γεωργίτσης

Φαίδων Γεωργίτσης

Η Μαρίζα Γεωργίτση – Φωτογραφία InTime News

Φαίδων Γεωργίτσης

Φαίδων Γεωργίτσης

Φαίδων Γεωργίτσης

Φαίδων Γεωργίτσης

Η Ελίζα Βόζενμπεργκ – Φωτογραφία InTime News

Φαίδων Γεωργίτσης

Φαίδων Γεωργίτσης

Η Νόρα Κατσέλη – Φωτογραφία Eurokinissi

Φαίδων Γεωργίτσης

Φαίδων Γεωργίτσης

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος – Φωτογραφία Eurokinissi

Φαίδων Γεωργίτσης

Φαίδων Γεωργίτσης

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζι – Φωτογραφία InTime News

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΦΗ ΚΟΥΛΟΧΕΡΗ

Πηγή: www.newsit.gr