ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΣ Αλέξιος Παναγόπουλος: Τιμητική διάκριση για την Ελλάδα στη Ρωσία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ, ΣΤΟ ΠΡΌΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΥ ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΎΛΟΥ.

Με Ομόφωνη Απόφαση στις 30 Ιανουαρίου 2019 η Διεθνής Σλαβική Ακαδημία Επιστημών Μόσχας ανακήρυξε Τακτικό της Μέλος και ονόμασε Ακαδημαϊκό, τον καθηγητή δρ. Αλέξιο Παναγοπουλο, ως το πρώτο μέλος της με ελληνική καταγωγή.

Ο καθηγητής έχει σπουδάσει και έχει δραστηριοποιηθεί κυρίως σε Πανεπιστήμια των Δυτικών Βαλκανίων. Είναι διδάκτωρ νομικών και πολιτικών επιστημών και καθηγητής δημόσιας διοίκησης, σε Πανεπιστήμιο της Κύπρου και στο Πανεπιστημιο Νικόλα Τέσλα του Βελιγραδίου καθως και συνεργάτης σε άλλα Πανεπιστήμια.
Το συγγραφικό του έργο είναι ποικίλο και πολυσχιδές και εκτεινεται σε ολο το γνωστικό αντικείμενο των τριών επιστημών που έχει σπουδάσει.

Η διεθνής αυτή διάκριση αναμφισβήτητα αντανακλά και τιμά την Ελλάδα και την Αχαια, ως τον τόπο καταγωγής του.
Η Διεθνής Σλαβική Ακαδημία Επιστημών Μόσχας λειτουργεί από το 1992 με έδρα τη Μόσχα και έχει σήμερα Πρόεδρο της το γνωστό καθηγητή νομικών επιστημών δρ. Σεργέι Μπαμπουριν.
Το Προδρειο της Ακαδημίας Επιστημών απαρτιζεται απο επτά επιμερους προεδρεία, αυτα των τοπικων Ακαδημιων Ρωσίας, Λευκορωσίας, Ουκρανιας, Πολωνίας, Βουλγαρίας, Τσεχίας και Σερβιας, με υψηλά διακεκριμένους επιστήμονες σε αυτές τις Χώρες.
Θα πρέπει να τονιστεί ότι ο Ακαδημαϊκός Αλέξιος Παναγόπουλος, ηλικίας 53 ετών, προτάθηκε από το προεδρείο της Σερβικής Ακαδημίας και τον πρόεδρο της Βλαντιμίρ Κρσλιανιν καθηγητη ατομικής φυσικής, και ψηφίστηκε ομοφωνα απο ολα των επιμερους Χωρων Προεδρεια της Ακαδημιας.
Πλέον η Ελλάδα θα έχει τον δικό της Ακαδημαϊκό και στην Μόσχα, αλλά και στα κατά τόπους προεδρεία εξίσου.
br