Σεισμός 4,5 Ρίχτερ αναστάτωσε την Πελοπόννησο – Που έγινε αισθητός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ισχυρός σεισμός αναστάτωσε στις 21:10 το βράδυ της Κυριακής (17.02.2019) την Πελοπόννησο. Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Λακωνίας.

Ο σεισμός σημειώθηκε 10 λεπτά μετά της 21:00 το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο εννέα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Νεάπολης Βοιών. Οι σεισμολόγοι δηλώνουν πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό.

Αρχικά, η αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου, «έδειξε» ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σπάρτης.

Από τον σεισμό που αναστάτωσε την περιοχή δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Λακωνίας, όπως είπε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης.

Επίσης, ούτε στην Πυροσβεστική υπάρχουν αναφορές για ζημιές, όμως οχήματα από πυροσβεστική υπηρεσία Μολάων και το πυροσβεστικό κλιμάκιο της Νεάπολης πραγματοποιούν περιπολίες, για εντοπισμό τυχόν προβλημάτων.