Δίκη Καλλίτση: Συνήγορος σήκωσε όπλο μπροστά στην Έλενα Χριστοπούλου – Ξέσπασε σε λυγμούς.


Με τις καταθέσεις του Πάνου Καλλίτση και της πρώην συζύγου του συνεχίστηκε η δίκη για την επίθεση που δέχτηκαν από τρεις ληστές.
Με δάκρυα στα μάτια άκουγε την κατάθεση του γνωστού κομμωτή η Έλενα Χριστοποπούλου. Έκανε τα πάντα για να με προστατεύσει, είπε. Έφυγαν χωριστά και δεν αντάλλαξαν κουβέντα.
Χάος στην αίθουσα όταν συνήγορος της έβαλε στο πρόσωπο ψεύτικο πιστόλι.
Ειρωνείες από τον εισαγγελέα: Πήγαν να ληστέψουν κομμωτή και βρήκαν κομάντο!

Καρε – καρέ περιέγραψαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας ο κομμωτής των διασήμων Πάνος Καλλίτσης και η πρώην σύζυγός του Έλενα Χριστοπούλου τα όσα έζησαν τον Ιανουάριο του 2016, όταν τρεις ληστές τους επιτέθηκαν στο γκαράζ του σπιτιού τους στο Λυκαβηττό. Η αιματηρή επίθεση είχε αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του Πάνου Καλλίτση στο στήθος και τα πόδια.

Η πρώην σύζυγος του κομμωτή, booker μοντέλων, περιέγραψε πως οι κατηγορούμενοι εισέβαλλαν οπλοφορώντας στο γκαράζ τους και πως ο πρώην σύζυγος της, τον οποίο αποκαλούσε κ. Καλλίτση, αν και τραυματισμένος αντέδρασε σε μια προσπάθεια να την προστατεύσει. Μάλιστα, όπως ανέφερε, κατάφερε να βγάλει από το δράστη την κουκούλα που φορούσε.

«Έκανε τα πάντα για να μας προστατεύσει… Πάλεψε πολύ γενναία» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας για να απαντήσει ο εισαγγελέας «ούτε σε ταινία δεν τα έχουμε δει αυτά. Και ο Σταλόνε να ήταν θα έπεφτε… Ούτε σε κόμικ που πυροβολούν τα ζόμπι και δεν πέφτουν. Πήγαν να ληστέψουν έναν κομμωτή και βρέθηκαν κοντά σε ένα κομάντο«.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της η Έλενα Χριστοπούλου ήταν ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά και μάλιστα ξέσπασε σε κλάματα όταν ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων της υπέδειξε ένα όπλο σηκώνοντας το ψηλά.

Έλενα Χριστοπούλου: Έπρεπε να το φέρνετε μπροστά μου; Είναι αληθινό;
Συνήγορος: Όχι 0,99 από τα Jumbo
Έλενα Χριστοπούλου: Βάλτε το τώρα στην τσάντα. Τώρα αμέσως…
Πρόεδρος: Δεν είναι σε καλή κατάσταση η μάρτυρας τρέμει ολόκληρη. 
Πάνος Καλλίτσης: Ντροπή σας…
Εισαγγελέας: Να σέβεστε κύριε συνήγορε.

Η Έλενα Χριστοπούλου αντέδρασε και όταν ο ένας από τους κατηγορούμενους πήρε το λόγο και ισχυρίστηκε πως δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, λέγοντας «αφού ήθελα να τη σκοτώσω γιατί δεν τη σκότωσα;  Γιατί δεν ήθελα…» επισημαίνοντας πως εκείνη και ο πρώην σύζυγος της είχαν και τύχη μέσα στην ατυχία τους.

Παράλληλα, όταν συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε από το δικαστήριο να γίνει αναπαράσταση των γεγονότων, η Έλενα Χριστοπούλου αντέδρασε επίσης και αναφερόμενη στον πρώην σύζυγο της είπε: «αν δεν είχε σωθεί από θαύμα θα τον φέρνατε από το νεκροταφείο για να κάνει την αναπαράσταση«.

Το γεγονός ο κομμωτής των διασήμων σώθηκε από θαύμα επιβεβαίωσε και ο γιατρός που τον χειρούργησε λέγοντας πως «είναι αυτονόητο ότι θα μπορούσε να είχε πεθάνει από το χτύπημα. Το βλήμα ως δια μαγείας δεν χτύπησε ζωτικά όργανα αλλά μόνο μυς«.

Μάλιστα, ο Πάνος Καλλίτσης ο οποίος σήκωσε την μπλούζα του και έδειξε στο δικαστήριο το χτύπημα της σφαίρας δίπλα στην καρδιά του. «Έχω «φάει» τρεις σφαίρες. Η πρώτη με βρήκε πάνω από το γόνατο. Του όρμησα από ένστικτο γιατί ήθελα να έχω στοιχεία του πάνω μου. Ήθελα να σώσω τον άνθρωπο μου… Με πυροβόλησε και στο άλλο πόδι και στη συνέχεια δίπλα στην καρδιά«.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου μάλιστα «από θαύμα σωθήκατε«.

Ο μάρτυρας αν και τόνισε θεωρεί πως οι δράστες ήθελαν να τους ληστέψουν καθώς επέστρεφαν από το κομμωτήριο έχοντας μέσα στο αυτοκίνητό τους ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Επίσης, επεσήμανε πως οι κατηγορούμενοι είχαν μαζί τους μονωτικές ταινίες αφήνοντας ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο της ομηρίας.

Η Έλενα Χριστοπούλου σε όλη τη κατάθεση του Πάνου Καλλίτση ήταν δακρυσμένη. Το πρώην ζευγάρι έφυγε χωριστά από το δικαστήριο χωρίς να ανταλλάξει ούτε μια λέξη.

Η δίκη συνεχίζεται στις 22 Φεβρουαρίου.

Πηγή: www.newsit.gr