Σεισμός στην Πρέβεζα: Ζημιές σε σπίτια και διακοπές ρεύματος μετά τα 5,2 Ρίχτερ – Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σεισμός 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε δυτικά-βορειοδυτικά της Πρέβεζας. Λαχτάρισαν οι κάτοικοι αφού ο σεισμός τους έπιασε στον ύπνο...

Έντρομοι βγήκαν από τα σπίτια τους στις 04:30 τα ξημερώματα οι κάτοικοι της Πρέβεζας αλλά και άλλων παραλιακών χωριών από τον σεισμό των 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Για περίπου τέσσερα λεπτά προκλήθηκε γενική διακοπή ρεύματος. Αρκετές περιοχές έμειναν χωρίς ηλεκτρικό λόγω ζημιών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης οι οποίες σταδιακά αποκαθίστανται.

Κλιμάκια του δήμου Πρέβεζας ξεκίνησαν τους ελέγχους από νωρίς το πρωί, πρώτα από τα σχολεία, ενώ έχουν σημειωθεί κάποιες ζημιές σε παλιές κατοικίες και ρωγμές σε σπίτια. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.O σεισμός των 5,2 Ρίχτερ στην Πρέβεζα

Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,έγινε αισθητός στις γύρω περιοχές προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Τον σεισμό κατάλαβαν έντονα και κάτοικοι στη Λευκάδα και τον Μύτινα Αιτωλοακαρνανίας, όπως επίσης και στην Άρτα.

5.2 (5.4 Mw μέγεθος ροπής) Ρίχτερ,στις 04:26 με επίκεντρο στο θαλάσσιο χώρο 14 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας, από το Γεωδυναμικό Ιντιστούτο η παρακολούθηση της δραστηριότητας http://www.gein.noa.gr/el/

Gepostet von Gerasimos Chouliaras am Montag, 4. Februar 2019

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι το φαινόμενο είναι υπό παρακολούθηση. Πρόσθεσε, πως πιστεύει ότι η σεισμική ακολουθία θα εξελιχθεί ομαλά.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Άκης Τσελέντης, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται ο σεισμός στην Πρέβεζα να είναι συνέπεια του σεισμού στη Ζάκυνθο. Πρόσθεσε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το επόμενο δίμηνο στη συγκεκριμένη περιοχή και τόνισε ότι η δυτική Ελλάδα δίνει πάντα σεισμούς γι’ αυτό κάλεσε τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τους αρμόδιους.

Πριν λίγες ημέρες, στην ίδια περιοχή είχε καταγραφεί ένας ακόμα σεισμός που επίσης είχε γίνει ιδιαίτερα αισθητός στους κατοίκους και είχε μετρηθεί 4,4 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Χουλιάρα, η σεισμική δραστηριότητα στη δυτική Ελλάδα είχε ξεκινήσει από απόγευμα της Δευτέρας, όταν στις 18:50 σημειώθηκε σεισμός 3,8 Ρίχτερ στην Κορώνη και στις 19:41 4,3 Ρίχτερ στην Αμαλιάδα.

Στη δυτική Ελλάδα η πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα, 18:50 νότια από την Κορώνη-3.8 ρίχτερ, 19:41 δυτικά της Αμαλιάδας-4.3 ρίχτερ , 04:26 ανατολικά της Πρέβεζας-5.2 ρίχτερ.