Έκλεισαν στον Κορυδαλλό 80χρονη ηλικιωμένη για χρέος μόλις 1000 ευρώ επειδή τάιζε τις γάτες της γειτονιάς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ίδια ώρα που με το νόμο Παρασκευόπουλου, εγκληματίες και δολοφόνοι βγαίνουν από τη φυλακή, η Ελληνική κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη, υπό μνημονιακές και Γερμανικές επιταγές, στέλνει στα κάτεργα του Κορυδαλλού, 80χρονες ηλικιωμένες γυναίκες γιατί, κάποια στιγμή, καταδικάστηκαν από μήνυση, σε ένα πρόστιμο ύψους μόλις 1000 ευρώ.

Ας πάρουμε ωστόσο τα πράγματα από την αρχή.

Ηλικιωμένη γυναίκα 80 χρονών η οποία ζει σε υπόγειο πολυκατοικίας στον Πειραιά μαζί με την κόρη της, με έναν μεσήλικα σε ίδρυμα, καταδικάστηκε από μήνυση των γειτόνων διότι τάιζε τις γάτες της γειτονίας!

Η απόφαση πάρθηκε ερήμην της και έτσι, όταν εκείνη πήγε τυχαία στην αστυνομία για επανέκδοση ταυτότητας, έπεσε από τα σύννεφα.

Της κατέστησαν γνωστό πως εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση και δεν είχε πληρωθεί το ποσό.

Η αστυνομία της ζήτησε το ποσό των 1000 ευρώ. Η ίδια δεν είχε τα χρήματα επειδή η σύνταξή της είναι μόλις 300 ευρώ.

Έτσι, έκρινε πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και την οδήγησε με τις παντόφλες στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η κυρία Ειρήνη Βιτάλη, 80 χρονών πλήρωσε το γράμμα του νόμου, της όχι τυφλής Δικαιοσύνης, αλλά της πρεσβειωπικής Δικαιοσύνης, η οποία για μόλις 1000 ευρώ χρέος, την έστειλε στις φυλακές ( ήδη βρίσκεται μια εβδομάδα και άγνωστο, πότε θα βγει ) ενώ εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου οι οποίοι έχουν αφαιρέσει μέχρι και ζωές, κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας.

Πηγή