Κλειστά σχολεία αύριο Παρασκευή λόγω κακοκαιρίας και απεργίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Παρασκευή (11.01.2019), αφού εκτός από την κακοκαιρία που θα πλήξει πολλές περιοχές της Ελλάδας, έχει προκηρυχτεί απεργία από ΟΛΜΕ και ΔΟΕ. Μάλιστα οι ομοσπονδίες τονίζουν πως η συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει έξω από την Βουλή θα πραγματοποιηθεί κανονικά, παρά την απαγόρευση λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.

Ήδη έχει παρθεί απόφαση για πολλά κλειστά σχολεία στην χώρα από την κακοκαιρία, ωστόσο πλέον έχουν… ακόμα ένα λόγο να παραμείνουν κλειστά.

ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση, το οποίο προωθεί η κυβέρνηση.

Μάλιστα οι ομοσπονδίες θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη συγκέντρωσή τους στα Προπύλαια, η οποία θα καταλήξει στο Σύνταγμα, παρά την σχετική απαγόρευση που υπάρχει εξαιτίας της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.

Με δηλώσεις των προέδρων τους τονίζουν πως οι κινητοποιήσεις τους δεν εξαρτώνται από κανέναν επίσημο καλεσμένο της κυβέρνησης. Τονίζουν επίσης πως η απαγόρευση ισχύει μέχρι τις 13:00, την ώρα εκείνη δηλαδή που θα ξεκινήσει η συγκέντρωση.
Αναλυτικά οι δηλώσεις των προέδρων

Πρόεδρος ΟΛΜΕ Νικηφόρος Κωνσταντίνου

Το πρόγραμμά μας δεν αλλάζει. Το τι θα γίνει με την αστυνομία, τι έντολές θα έχει λάαβει δεν το γνωρίζουμε. Πήραμε την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, όταν μάθαμε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο θα έφτανε την περασμένη Δευτέρα στη Βουλή. Η αντίδρασή μας απέναντι σε ένα νομοσχέδιο που κατατίθεται και απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, δεν εξαρτάται από κανένα επίσημο καλεσμένο της κυβέρνησης.

Πρόεδρος ΔΟΕ – Θανάσης Κικινής

Υπάρχει 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για αύριο. Έχουμε ανταπόκριση, υπάρχουν αιτήματα από όλη την Ελλάδα και θα έρθουν αρκετά λεωφορεία με συναδέρφους από επαρχία. Απάντηση για το ποια σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο δεν υπάρχει. Εξαρτάται από τους δασκάλους που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση. Οι δάσκαλοι ενημερώνουν τα παιδιά για το αν θα απεργήσουν ή όχι, ακριβώς επειδή είναι μικρά παιδιά και μετακινούνται με τους γονείς τους, για να μην υπάρξει ταλαιπωρία. Υπάρχει έγγραφο του Αττικάρχη, για απαγόρευση συγκεντρώσεων έως τις 13.00, λόγω της επίσκεψης της Μέρκελ. Εμείς θα συγκεντρωθούμε, ακριβώς στις 13.00, στα Προπύλαια και πιστεύω ότι θα έχουμε πρόβλημα να πάμε προς τη Βουλή. Δε νομίζω ότι θα μας στρώσουν το δρόμο με ροδοπέταλα.

Πηγή: www.newsit.gr