Κύκλωμα κοκαΐνης: Έτσι λειτουργούσε το κόλπο με τα αποξηραμένα φρούτα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


“Super Foods”, εμποτισμένα με “σούπερ καθαρή κοκαΐνη”, εισήγαγαν από την Βραζιλία τέσσερις Έλληνες, οι οποίοι θα έριχναν το καθαρό ναρκωτικό κοκαΐνης στην εγχώρια αγορά, όπως είχαν κάνει έξι μήνες νωρίτερα, όταν επίσης είχαν εισάγει από την Βραζιλία ρούχα εμποτισμένα σε κοκαΐνη.

Την υπόθεση εξιχνίασαν οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, καταφέρνοντας έτσι το τέταρτο απανωτό χτυπήματα στους “βαρόνους των καρτέλ” κοκαΐνης της Λατινικής Αμερικής, που “στέλνουν” με όλους τους τρόπους το προϊόν τους, στην “Γηραιά Ήπειρο”.

Επίσης, για άλλη μια φορά αποδείχθηκε πως πλέον η Αλβανική Μαφία έχει μετατραπεί σε έναν δυνατό “παίχτη” στην Λατινική Αμερική, καθώς έχει καταφέρει να διεισδύσει στα καρτέλ της Κολομβίας και του Περού, κάνοντας δυνατό “παιχνίδι” χέρι χέρι με τους βαρόνους τις κοκαΐνης.

Άλλωστε και σε αυτή την περίπτωση, με τα εισαγόμενα αποξηραμένα φρούτα από την Βραζιλία που βέβαια ήταν εμποτισμένα με καλής ποιότητας κοκαΐνη, βρίσκεται ένας Αλβανός, οποίος μάλιστα πριν μερικούς μήνες συνελήφθη στην Γερμανία κατηγορούμενος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την Ασφάλειας Αττικής, ο συγκεκριμένος άνθρωπος, εν προκειμένω ο Αλβανός υπήκοος, είχε χρηματοδοτήσει το όλο εγχείρημα με την συγκεκαλυμμένη εισαγωγή κοκαΐνης και μάλιστα, όπως διεπίστωσαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, το επόμενο εγχείρημα τους θα ήταν η εισαγωγή ολόκληρου κοντέινερ με προϊόντα “βιτρίνα” από την Λατινική Αμερική, προκειμένου να εισάγουν μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης για την εγχώρια αγορά.

Στην Ελλάδα συνελήφθησαν έξι άτομα, από τα οποία τα τέσσερα φέρεται να έχουν σχέση με την εισαγωγή της “σούπερ κόκας”, ενώ στην Βραζιλία ταυτοποιήθηκε ο άνθρωπος που πραγματοποίησε την αποστολή, με αερομεταφορά, των 36 κιλών αποξηραμένων φρούτων. Πρόκειται για Έλληνα υπήκοο, οποίος πλέον καταζητείται από τις τοπικές Αρχές.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο λεγόμενος “χημικός”, ο άνθρωπος δηλαδή που θα έκανε το διαχωρισμό της κοκαΐνης από τα αποξηραμένα “superFoods” και μάλιστα σε κάποιο εργαστήριο, το οποίο ακόμα οι Αρχές δεν έχουν ανακαλύψει.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου

Πηγή: www.newsit.gr