Καιρός: Τα χιόνια στη Χαλκίδα έφτασαν μέχρι τη θάλασσα – Αποκλεισμένα χωριά στην Εύβοια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προβλήματα και όμορφες εικόνες στην Εύβοια από το πέρασμα του χιονιά. Επί ποδός τα συνεργεία από τη Χαλκίδα μέχρι την Αιδηψό...

Στα λευκά ξύπνησε και η Χαλκίδα. Το χιόνι στο κέντρο της φθάνει τους 10 με 15 πόντους ενώ περιμετρικά σε κάποια σημεία ακόμα και τους 25.

Έχει χιονίσει σε όλο το δήμο Χαλκιδέων, χωρίς να παρουσιάζονται ιδιαίτερα προβλήματα. Η πολιτική προστασία του δήμου, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, εθελοντικές ομάδες είναι επί ποδός.

Θαλασσινό αλάτι έχει πέσει σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και η κίνηση διεξάγεται ομαλά και με πολλή προσοχή.

Στη Χαλκίδα άρχισε να το στρώνει από αργά τη νύχτα, με τους περισσότερους να παρακολουθούν την αλλαγή του σκηνικού από τα παράθυρα των σπιτιών τους…

Το πρωί τα χιόνια στη Χαλκίδα έφτασαν μέχρι τη θάλασσα όπως φαίνεται από τις παρακάτω φωτογραφίες…
Η χιονισμένη Χαλκίδα το πρωί



Αποκλεισμένα χωριά στην Εύβοια

Δυστυχώς, ο “Τηλέμαχος” αφήνει πίσω του δεκάδες αποκλεισμένα χωριά με το χιόνι να ξεπερνά σε κάποια από αυτά το ένα μέτρο και σχεδόν όλο το δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Με πολλή δυσκολία οι οδηγοί των εκχιονιστικών μηχανημάτων έχουν καταφέρει να κρατήσουν το ένα ρεύμα της κεντρικής οδικής αρτηρίας Χαλκίδας Αιδιψού ανοιχτό, αφού στο σημείο του Αγίου το χιόνι ξεπερνά το 1,5μέτρο.

Βαρύτατα έχει πληγεί ο δήμος Κύμης Αλιβερίου, καθώς έχει δεχθεί μεγάλο όγκο χιονιού, όπως και ο δήμος Διρφύων Μεσσαπίων. Στην Κάτω Στενή το χιόνι ξεπερνά το 1μέτρο και μέσα στα Ψαχνά τους 50 πόντους.

Πολλά χωριά στο δήμο Ερέτριας έχουν επίσης πολύ χιόνι, ενώ στην Αμάρυνθο έχει κοπεί από το πρωί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία στους δήμους Χαλκιδέων, Ερέτριας, Λίμνης- Μαντουδίου- Αγ.Άννας, Ιστιαίας-Αιδηψού, Καρύστου και Διρφύων Μεσσαπίων

Πηγή: evialead.gr, tvstar.gr, eviazoom.gr