Καιρός – Κέρκυρα: Χιόνισε μέσα στην πόλη μετά από 13 χρόνια. Video

Χρόνια είχαν να δουν τέτοιες εικόνες στην Κέρκυρα: η πόλη να έχει «ντυθεί» στα κατάλευκα. Χρειάστηκε να περάσουν 13 ολόκληρα χρόνια για να δουν οι κάτοικοι τέτοιες εικόνες.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής (04.01.2019) σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή. Δεν άργησε όμως να πέσει και πυκνό χιόνι. Μέσα σε μερικά λεπτά, η Κέρκυρα είχε… ασπρίσει.

Λευκό τοπίο τόσο στην πόλη όσο και στα προάστιά της, με μικρούς και μεγάλους να παίζουν… χιονοπόλεμο ή να φτιάχνουν χιονάνθρωπους. Είναι η πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια που χιονίζει τόσο πολύ στην πόλη της Κέρκυρας.Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν σημειωθεί προβλήματα στο εθνικό οδικό δίκτυο του νησιού, παρ’ όλα αυτά η Τροχαία συνιστά την προσοχή των οδηγών καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι που δεν είναι ορατοί. Ζητήθηκε μάλιστα από τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Δείτε εικόνες από το χιονισμένο κέντρο της ΚέρκυραςΑπό το βράδυ της Πέμπτης (03.01.2019) άλλωστε, στα λευκά έχει «ντυθεί» και ο Παντοκράτορας, το ψηλότερο βουνό της Κέρκυρας. Η κακοκαιρία «Σοφία» να προκάλεσε χιονοπτώσεις στην ορεινή Πετάλεια, αλλά και σε άλλα σημεία, κυρίως της βορειοδυτικής πλευράς του νησιού.

Χθες το βράδυ και με τη θερμοκρασία να πέφτει δυο βαθμούς κάτω από το μηδέν, χιόνισε και στην στην Κληματιά σε υψόμετρο μόνο 220 μέτρων από τη θάλασσα, στον Άγιο Αθανάσιο στη βορειοδυτική Κέρκυρα, στον Άγιο Μαρτίνο στη βόρεια Κέρκυρα, στους Καρουσάδες στη βορειοδυτική Κέρκυρα, αλλά και στην Κάτω Γαρούνα, που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της νήσου, σε υψόμετρο 200 μέτρα.

Χιονισμένος είναι και ο Βίστωνας, ένα μικρό γραφικό χωριό κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 360 μέτρων, από τη θάλασσα.

Η «Σοφία» βέβαια δεν «χτύπησε» μόνο στην Κέρκυρα. Πυκνό χιόνι έπεσε χθες το βράδυ στα ορεινά της Κεφαλονιάς, ενώ με χιόνια στις αυλές τους ξύπνησαν σήμερα οι κάτοικοι του χωριού των Βολιμών στη Ζάκυνθο!

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, enimerosi.com, corfupress.com

Πηγή: www.newsit.gr