Καιρός: Ορμητική εισβολή της "Σοφίας" – Φέρνει χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αγριεύει από απόψε ο καιρός.
Χιόνια, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.
Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας.
Αναλυτική πρόβλεψη από τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ.

Καθαρά χειμωνιάτικος θα είναι την Πέμπτη ο καιρός, καθώς στα λευκά προβλέπεται ότι θα ντύσει μεγάλο μέρος της χώρας το μέτωπο κακοκαιρίας “Σοφία” που φέρνει δριμύ ψύχος και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε το βράδυ στα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά κατά τόπους πιο πυκνές και βαθμιαία θα επεκταθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Στερεάς, στα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, στις περιοχές της ανατολικής Στερεάς και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.

Από το πρωί της Πέμπτης 03-01-2019 θα σημειωθούν χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά, ενώ θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι 7-8 μποφόρ που βαθμιαία στα πελάγη θα φτάσουν τα 9 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα έως 10 μποφόρ. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται στα δυτικά τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.
Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Νίκου Καντερέ: Χιόνια και στην Αθήνα

Όπως λέει στο Newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές κατά τη διάρκεια της νύχτα -εκτός από τις χιονοπτώσεις- θα εκδηλωθούν και βροχές ή καταιγίδες, οι οποίες μάλιστα κατά τόπους θα είναι ισχυρές.

Ειδικά για την Αττική ο Νίκος Καντερές σημειώνει πως την Πέμπτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, θα πέσουν βροχές και καταιγίδες, αλλά και χιόνια στα γύρω ορεινά και κυρίως στην Πάρνηθα. Όμως όπως επισημαίνει “το ενδιαφέρον του καιρού είναι τι θα γίνει την Παρασκευή και το Σάββατο”.

“Παρατηρώντας τα προγνωστικά στοιχεία, μαζί με την εμπειρία, πιστεύω ότι υπάρχουν οι αναγκαίες και ικανές συνθήκες για να δούμε χιόνια και στην Αθήνα. Βέβαια δεν συζητώ ότι θα πέσουν χιόνια στην Πάρνηθα, στον Υμηττό και στην Πεντέλη, αλλά πιστεύω χιονόπτωση θα έχουμε και στα βόρεια προάστια, στο Μαρούσι, στην Αγία Παρασκευή, στον Άγιο Στέφανο και ίσως νιφάδες να έχουμε ακόμη και χαμηλότερα στο Παγκράτι, μέσα στην Αθήνα!”, λέει ο κ. Καντερές.

Ο καιρός θα δείξει τα δόντια του στην Αττική από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως όμως επισημαίνει ο Νίκος Καντερές, η ένταση των φαινομένων “θα εξαρτηθεί από το τι ακριβώς θα βρει αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή και αυτή η πολύ ψυχρή αέρια μάζα που μας έρχεται από την βόρεια και κεντρική Ευρώπη. Τι ακριβώς θα βρει πάνω από τον Αττικό ουρανό”.

Τα Θεοφάνια ο καιρός σχετικά βελτιώνεται, θα παραμείνουν οι χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά τα φαινόμενα θα περιοριστούν για να πάμε κατά τα φαινόμενα σε μια τρίτη επιδείνωση του καιρού από την άλλη Δευτέρα προς Τρίτη.

Ακούστε τι είπε στο Newsit.gr ο Νίκος Καντερές:

Πηγή: www.newsit.gr