Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Οι κάμερες "έπιασαν" τους δράστες.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


"Φύλλο και φτερό" οι κάμερες γύρω από τον ΣΚΑΙ.
Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί πως εντόπισε τις κινήσεις των δραστών.
Εκτός από το αυτοκίνητο, έχει καταγραφεί και μοτοσικλέτα.
Τέσσερα τα άτομα που έχουν αποτυπωθεί.

Το αυτοκίνητο των τρομοκρατών, αλλά και την μοτοσυκλέτα της ομάδας υποστήριξης, έχουν σε εικόνα οι αστυνομικοί τις Αντιτρομοκρατικής που ερευνούν την βομβιστική επίθεση που εκδηλώθηκε χθες τα ξημερώματα στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΙ και της “Καθημερινής”, στο Ν. Φάληρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, ερευνώντας ενδελεχώς τις εικόνες από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας στην Λ. Εθνάρχου Μακαρίου, εντόπισαν τις επίμαχες ώρες να κινείται στο συγκεκριμένο οδικό άξονα με κατεύθυνση την Αθήνα ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσυκλέτα, λίγα λεπτά μετά το προειδοποιητικό τηλεφώνημα αγνώστου στην “Zougla” και τον “ΑΝΤ 1”.

Στο Αντιτρομοκρατικό επιτελείο εκτιμούν πως πρόκειται για το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες, προκειμένου να προσεγγίσουν το κτήριο του ΣΚΑΙ και στη συνέχεια να κρεμάσουν την ισχυρή βόμβα στα κιγκλιδώματα του οδοστρώματος και μάλιστα με τρόπο τέτοιο, ώστε το μεγαλύτερο μέρος του ωστικού κύματος να κατευθυνθεί στο κτήριο του ομίλου, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Παράλληλα στην ίδια εικόνα έχει αποτυπωθεί και μια μοτοσυκλέτα με δυο αναβάτες, οι οποίοι ακολουθούν από απόσταση το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα, οδηγός και συνοδηγός.

Το πλέον πιθανό είναι να πρόκειται για το αυτοκίνητο που βρέθηκε λίγη ώρα έπειτα από την ισχυρή έκρηξη στο κτήριο του ΣΚΑΙ, να καίγεται στην περιοχή των Άνω Πετραλώνων.

Το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική καμένο στα Α. Πετράλωνα, είναι μάρκας OPEL και είχε δηλωθεί κλοπή τις προηγούμενες ημέρες, ενώ οι πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε ήταν παραποιημένες και αντιστοιχούσαν σε παρόμοιο όχημα.

Εκτιμάται βέβαια πως πρόκειται για το αυτοκίνητο των τρομοκρατών, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι άσχετο με την βομβιστική επίθεση στο ΣΚΑΙ, μέχρι τα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ να εντοπίσουν στοιχεία που να βεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των Αστυνομικών.

Παράλληλα και όσον αφορά στις κλήσεις των προειδοποιητικών τηλεφωνημάτων από τους τρομοκράτες, έγιναν από κινητό τηλέφωνο χωρίς απόκρυψη αριθμού και πλέον οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν το στίγμα, παρά το γεγονός πως θεωρούν βέβαιο πως πρόκειται για κινητό “φάντασμα” και βέβαια μετά τα δυο τηλεφωνήματα οι χρήστες του φρόντισαν να το πετάξουν.
“Κοκτέιλ” εκρηκτικών

Στο Αντιτρομοκρατικό Επιτελείο πίσω από την ισχυρή έκρηξη που προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο κτήριο του ΣΚΑΙ και τις “Καθημερινής”, βλέπουν την “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”.

Άλλωστε και όπως λένε Αξιωματικοί με μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο: “….αυτή την στιγμή είναι η μοναδική οργάνωση που διαθέτει την τεχνογνωσία, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό να πραγματοποιήσει “χειρουργικά” χτυπήματα και μάλιστα στο στενό οικιστικό ιστό τις πόλης”.

Όπως διαπιστώθηκε από τις επιτόπιες έρευνες, ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο είχαν κρεμάσει οι δράστες την βόμβα στα κιγκλιδώματα τις Λεωφόρου ήταν μελετημένος, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του φορέα τις βόμβας καλύπτονταν από το ρείθρο τις γέφυρας, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος του δραστικού ωστικού κύματος να κατευθυνθεί προς το κτήριο του ΣΚΑΙ, με ζητούμενο βέβαια από την πλευρά των τρομοκρατών τις μεγαλύτερες δυνατές υλικές ζημιές.

Παράλληλα το “κοκτέιλ” εκρηκτικών που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες, βάρους περίπου 10 κιλών, δείχνει αν μη τι άλλο και την εμπειρία του κατασκευαστή του ωρολογιακού μηχανισμού. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, “μαγειρεύτηκαν” TNT, αμωνιοδυναμίτιδα και Νιτρικό Αμμώνιο και μάλιστα με τρόπο αριστοτεχνικό, ώστε να υπάρξει μια “τέλεια” έκρηξη η οποία βέβαια εκτός από τις υλικές ζημίες εξαφάνισε και τα οποία ίχνη του κατασκευαστή της, όπως γενετικό υλικό και αποτυπώματα.

Πάντως φαίνεται πως ο μήνας Δεκέμβριος είναι ο αγαπημένος τις “ΟΛΑ”, καθώς έχει πραγματοποιήσει τα πιο σημαντικά της χτυπήματα όπως η βομβιστική επίθεση στο Εφετείο, που είχε σημειωθεί στης 21 Δεκεμβρίου του 2017.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Πηγή: www.newsit.gr