Κοινωνικό μέρισμα: RIP πλατφόρμα. "Έπεσε" πριν καν… ανέβει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κοινωνικό μέρισμα... γιοκ! Όσοι προσπαθούν να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις βλέπουν ότι... δεν λειτουργεί.

Κοινωνικό μέρισμα: Μια… πονεμένη ιστορία! Εδώ και μέρες γίνονται προσπάθειες από το υπουργείο Εργασίας για να βγει “στον αέρα” η ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις.

Κι αφού η μία αναβολή διαδέχονταν την άλλη, οι πληροφορίες ανέφεραν πως η πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα επρόκειτο να ανοίξει στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, 07.12.2018.

Έλα όμως που το… σύστημα είχε άλλη άποψη.

Όποιος προσπαθεί αυτή την ώρα να μπει στην ηλεκτρονική διεύθυνση koinonikomerisma.gr, βλέπει αυτή την εικόνα:

κοινωνικό μέρισμα

κοινωνικό μέρισμα

Προφανώς οι ενδιαφερόμενοι που επιχειρούσαν να μπουν στην πλατφόρμα ήταν… εκατοντάδες χιλιάδες και η σελίδα όπως όλα δείχνουν δεν… άντεξε.

Υπήρχαν κάποιες στιγμιαίες… εκλάμψεις, κατά τις οποίες η εφαρμογή έδειχνε έτοιμη να λειτουργήσει, με την εικόνα να είναι αυτή:

κοινωνικό μέρισμα

κοινωνικό μέρισμα

Ωστόσο κι αυτό για λίγο, αφού… τίποτα δεν “φόρτωνε” και κάπως έτσι η αγωνία για τους πιθανούς δικαιούχους που θέλουν να κάνουν… Χριστούγεννα με το κοινωνικό μέρισμα, παρατείνεται…

Βέβαια κάποιες στιγμές οι εκλάμψεις μετατρέπονταν σε… ταφόπλακα! Και η εικόνα ήταν αυτή:

κοινωνικό μέρισμα

κοινωνικό μέρισμα

Εν αναμονή της… ανάστασης της ηλεκτρονικής σελίδας λοιπόν…
Κοινωνικό μέρισμα – Δικαιούχοι, αιτήσεις και ποσά – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το κοινωνικό μέρισμα θα δοθεί και φέτος σε εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες. Οι δικαιούχοι χρειάζεται να περιμένουν μέχρι να ανοίξει η σχετική εφαρμογή του υπουργείου για να μπορέσουν να συμπληρώσουν την αίτηση. Την ίδια στιγμή θα μπορέσουν να δουν και πόσα είναι τα χρήματα που θα λάβουν.

Όσοι πληρούν τα κριτήρια θα πρέπει να υποβάλλουν την αίτηση ηλεκτρονικά, ενώ μόνο όσοι είναι άνω των 70 ετών δεν χρειάζεται να υποβάλλουν δήλωση και αυτή θα συμπληρωθεί αυτόματα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών περιγράφονται τα βήματα που πρέπει να κάνει ο καθένας για την συμπλήρωση της αίτησης. Όπως σημειώνεται επίσης, το ποσό που διατίθεται ανέρχεται σε 710 εκατ. ευρώ, το οποίο είναι ίσο με το ποσό που διατέθηκε το 2017. Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων θα είναι αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω αλλαγών στα περιουσιακά κριτήρια και, συγκεκριμένα, λόγω της αύξησης των ανώτατων ορίων της αξίας ακίνητης περιουσίας.
Κοινωνικό μέρισμα 2018: Ερωτήσεις και απαντήσεις – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η διαχείριση της διαδικασίας θα πραγματοποιηθεί από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες. Το υπουργείο σημειώνει «με την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής, θα ενεργοποιηθεί ο ακόλουθος διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr όπου και θα μπείτε για να διαπιστώσετε αν είστε δικαιούχος του κοινωνικού μερίσματος και να υποβάλετε αίτηση για την καταβολή του χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης του Πληροφοριακού Συστήματος Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.) (σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 3 της σχετικής υπουργικής απόφασης). Η αίτηση για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος μπορεί να ακυρωθεί από τον αιτούντα οποιαδήποτε στιγμή πριν την ημερομηνία καταβολής του».
Κοινωνικό μέρισμα: Η υποβολή της αίτησης σε έξι βήματα – Ποιοι δεν υποχρεούνται να την κάνουν

Για τους άνω των 70 ετών που λαμβάνουν σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ, εφόσον πληρούνται τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος, η αίτηση θα δημιουργηθεί αυτόματα και το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί στο λογαριασμό στον οποίο καταβάλλεται η σύνταξη ή το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων. Το παραπάνω αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από ένα μόνο άτομο ή από ένα ζευγάρι. Δεν ισχύει όταν στο νοικοκυριό υπάρχουν και άλλα μέλη.
Κοινωνικό μέρισμα με μειώσεις! Αυτά είναι τα ποσά μετά το κούρεμα

Πηγή: www.newsit.gr