Η Ελένη Τοπαλούδη είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού πριν έναν χρόνο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Ελένη Τοπαλούδη σύμφωνα με φίλες της είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού πριν έναν χρόνο. Απευθύνθηκε στην αστυνομία αλλά την απέτρεψαν από το να καταγγείλει το περιστατικό. «Δυνητικά θανατηφόρα τα τραύματα στο κεφάλι» ακόμα κι αν δεν την έριχναν στη θάλασσα. Τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια της κοπέλας από τον πατέρα του ενός κατηγορούμενου.

Ημέρα απολογιών για τους δύο κατηγορούμενους που φέρονται να δολοφόνησαν και να βίασαν την 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη στη Ρόδο. Από το πρωί ο 19χρονος και ο 21χρονος που εμπλέκονται στην υπόθεση βρίσκονται στο γραφείο της ανακρίτριας ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση τους, μετά από αίτημα των συνηγόρων της οικογένειας.

«Την είχαν βιάσει και βιντεοσκοπήσει»

Την πληροφορία ότι η Ελένη Τοπαλούδη είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού πριν από έναν χρόνο, μετέδωσε η εκπομπή Μαζί σου, στον ΣΚΑΙ, με την Τατιάνα Στεφανίδου.

Σύμφωνα με την εκπομπή που επικαλείται μαρτυρίες φίλων της 21χρονης φοιτήτριας, η κοπέλα μια εβδομάδα μετά τον βιασμό είχε απευθυνθεί στην αστυνομία προκειμένου να υποβάλλει μήνυση, ωστόσο οι αστυνομικοί φέρονται να την απέτρεψαν!

Όπως ανέφερε μια από της φίλες της κοπέλας η Ελένη Τοπαλούδη έπεσε πέρυσι θύμα βιασμού ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε. Έκτοτε η κοπέλα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ είχε ζητήσει ψυχολογική στήριξη.

«Γνωρίζω την Ελένη από το πρώτο έτος του Πανεπιστημίου. (…) Στο δεύτερο έτος παρατήρησα αλλαγή στη συμπεριφορά της. Να σημειώσω ότι η κολλητή της φίλη σκοτώθηκε στο πρώτο έτος σε δυστύχημα. Από τότε άρχισα να βλέπω διαφορά. (…) Τον Φεβρουάριο του 2018 μου είχε εκμυστηρευτεί κάτι πολύ προσωπικό της. Δεν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά μου είπε ότι λίγους μήνες νωρίτερα είχε βιαστεί από τρία άτομα τα οποία ήταν από τον Αρχάγγελο Ρόδου. Την είχαν βιντεοσκοπήσει και μάλιστα ντρεπόταν γι’ αυτό. Μετά το συμβάν έκοψε τα μαλλιά της και ζήτησε από ειδικό ψυχολογική στήριξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Αρχάγγελο κατάγεται ένας από τους κατηγορούμενους.

Η φίλη της Ειρήνης περιέγραψε ότι απευθύνθηκαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν το περιστατικό ωστόσο τους έδιωξαν καθώς είχε περάσει μια εβδομάδα.

«Τον Νοέμβριο του 2017 εγώ και η θανούσα μαζί με δύο ακόμη κοπέλες πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου για να καταγγείλει τον βιασμό και τη βιντεοσκόπηση. Η καταγγελία έγινε μια εβδομάδα μετά τον βιασμό. Εκεί της είπαν ότι δεν γινόταν κάτι για την περίπτωσή της γιατί είχε περάσει αρκετό διάστημα. Μετά από αυτό που της συνέβη της δημιουργήθηκε έντονη φοβία».

Το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής δήλωσε αναρμόδιο να καταγράψει την καταγγελία η οποία δεν υπάρχει στο βιβλίο συμβάντων. Κανείς ωστόσο όπως φαίνεται δεν ασχολήθηκε να καθοδηγήσει την κοπέλα ώστε να απευθυνθεί στο Τμήμα Ασφαλείας που είναι το αρμόδιο και που συνήθως βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το αστυνομικό τμήμα!

Τον ομαδικό βιασμό επιβεβαίωσε κι άλλη φίλη της Ελένης με την Τατιάνα Στεφανίδου.

«Μου είπε ότι είχε υποστεί βιασμό από τρία άτομα. Πέρυσι. Μου είχε πει ότι ντρεπόταν γι’ αυτό και γι’ αυτό είχε κόψει τα μαλλιά της» είπε μεταξύ άλλων η δεύτερη φίλη της.

Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: «Όσο αντέχουμε θα παλεύουμε»

«Αυτόν τον βασανισμό να μην τον περάσει κανένα κορίτσι. Κάθε γονιός μεγαλώνει το παιδί του για να το δει κάτι. Εμείς δεν προλάβαμε. Τα χρήματα που θα έδινε η γιαγιά στον γάμο της, τα έδωσε τώρα για να δει δικαίωση η ψυχούλα της» είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη μιλώντας στην εκπομπή Μαζί σου. «Όσο αντέχουμε ηθικά και σωματικά θα παλεύουμε» πρόσθεσε ο πατέρας της φοιτήτριας.

Πατέρας 21χρονου κατηγορούμενου: «Συλλυπητήρια…»

«Συλλυπητήρια στην οικογένεια, περιμένω από τη δικαιοσύνη να κάνει το έργο της» είπε ο πατέρας του Έλληνα κατηγορούμενου, μιλώντας στην εκπομπή Μαζί σου. Ο πατέρας του 21χρονου δήλωσε επίσης ότι δεν δέχτηκε καμία κλήση από το παιδί του τη μοιραία νύχτα.

Λιμενικό: Την πέταξαν ζωντανή στη θάλασσα

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού, η άτυχη κοπέλα όταν την έριξαν στη θάλασσα, ήταν ζωντανή με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που θα ήταν δυνητικά θανάσιμες, αν δεν επερχόταν ο πνιγμός.

Όπως ανέφερε και η εκπομπή Μαζί σου, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα τα τραύματα που έφερε η κοπέλα θα προκαλούσαν δυνητικά τον θάνατό της αν δεν μεσολαβούσε ο μηχανισμός του πνιγμού. Αυτό σημαίνει ότι η Ελένη Τοπαλούδη θα υπέκυπτε πιθανότατα στα τραύματά της ακόμα κι αν δεν την πετούσαν στη θάλασσα, δύο ολόκληρες ώρες μετά την κακοποίηση της.

Ακόμη, επισημάνθηκε ότι ο 21χρονος Έλληνας και ο 19χρονος Αλβανός την είχαν πάρει το βράδυ της δολοφονίας από το σπίτι της και την είχαν μεταφέρει σε εξοχική κατοικία.

Ακόμη έγινε σαφές πως στην απολογία του 19χρονου φαίνεται πως η Ελένη Τοπαλούδη εξαναγκάστηκε σε πράξεις χωρίς τη θέληση του, ανέφερε ο πλοίαρχος και Διευθυντής Ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων Ιωάννης Τζαμουράνης.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη Τύπου, βρέθηκαν πολλά αντικείμενα στη θάλασσα, καθώς και ρούχα της κοπέλας, ενώ στο εξοχικό βρέθηκε βάση ηλεκτρικού σίδερου, που είναι ίδια με το σίδερο που βρέθηκε στη θάλασσα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμενικού, το πτώμα της φοιτήτριας δεν βρέθηκε δεμένο στα πόδια όπως ανάφερε χθες ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας αλλά δέθηκε στη συνέχεια από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες προκειμένου να ανασυρθεί η σορός.

Κλιμάκιο του εγκληματολογικού έκανε εκτεταμένη έρευνα και στην κατοικία και βρέθηκε πλήθος στοιχείων dna και πλήθος κηλίδων αίματος, που θα εξεταστεί εργαστηριακά, ενώ βρέθηκε επίσης και το λευκό όχημα».