Στάση εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τον Προϋπολογισμό που -όπως υποστηρίζει- καταδικάζει τα Δημόσια Νοσοκομεία.

Η πρώτη κινητοποίηση εργαζομένων για τον νέο Προϋπολογισμό που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, είναι γεγονός. Οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν 4ωρη στάση εργασίας στην Αττική από τις 7 το πρωί μέχρι τις 11, διαμαρτυρόμενοι για τις χαμηλές δαπάνες για την Υγεία.

Όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) “η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης”.

“Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των Νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ κατ’ έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ακόμη το 60% του συνόλου του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση”, επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας “θα περικοπεί ή θα μειωθεί” και “η Κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τους υπαλλήλους στα δημόσια Νοσοκομεία.

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρεται επίσης στις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι “αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των Μνημονίων” και “το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία”.

Πηγή: www.newsit.gr