Μέλος του Ρουβίκωνα και τρεις ανήλικοι, ανάμεσα στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Οδοφράγματα, φωτοβολίδες και μολότοφ με το "τσουβάλι" από τους κουκουλοφόρους, ανήμερα της 45ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου
- Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις
- Αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων
- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

Ένας 28χρονος, μέλος του Ρουβίκωνα, καθώς και τρεις ανήλικοι είναι ανάμεσα στους 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ του Σαββάτου, ανήμερα της 45ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρόκειται για έναν 28χρονο, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε προσαχθεί τέσσερις φορές για ενέργειες του Ρουβίκωνα. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 34χρονος, γνωστός στις αρχές για την αντιεξουσιαστική δράση του, καθώς και ένας άνδρας που είχε συλληφθεί το 2015 για επίθεση σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Επιπλέον, συνελήφθησαν στο Αιγάλεω τρεις ανήλικοι, εκ των οποίων οι δύο είχαν συλληφθεί ξανά σε επεισόδια. Στην κατοχή τους βρέθηκαν, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, αντιασφυξιογόνες μάσκες και κουκούλες full face.

Η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 19 ατόμων, συνολικά, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Αρχικά, έγιναν 22 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 13 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αργότερα συνελήφθησαν άλλα 6 άτομα, στην περιοχή των Εξαρχείων.
“Παρατράγουδα” με την λήξη της πορείας

Τα “παρατράγουδα”, το βράδυ του Σαββάτου (17.11.2018), άρχισαν μόλις οι αναρχικοί -που έκαναν και αυτοί πορεία- συνέχισαν μετά την αμερικάνικη πρεσβεία και πέρασαν μπροστά από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Εκεί σημειώθηκαν επεισόδια με τους αστυνομικούς. Στόχος των αναρχικών ήταν συνεχίζοντας να ενωθούν με αυτούς που βρίσκονταν στα Εξάρχεια και μέσα στο Πολυτεχνείομ, που εκείνη την ώρα έριχναν την πρώτη μολότοφ στην Στουρνάρη.


“Βροχή” από μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες – Απάντηση με χημικά και κρότου λάμψης

Κάπου εκεί άρχισαν… τα γνωστά. Τα οδοφράγματα είχαν στηθεί στην Στουρνάρη, και οι αντιεξουσιαστές άρχισαν να πετούν δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Οι επιθέσεις σε κάποια φάση γίνονταν από τρία μέτωπα: Από την πύλη της Στουρνάρη, την πύλη της Πατησίων και από το οδόφραγμα της Στουρνάρη, που ήταν από την πλευρά της πλατείας Εξαρχείων.

Οι αστυνομικοί χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προσπαθώντας να… ανακαταλάβουν τους δρόμους, δεχόμενοι βροχή τις βόμβες από την ταράτσα του Πολυτεχνείου.

Οι υδροφόρες.. έδωσαν τη λύση

Ωστόσο οι κουκουλοφόροι άρχισαν να υποχωρούν κατά πολύ με το που ανέλαβαν δράση οι υδροφόφες της ΕΛΑΣ. Αφού αρχικά… έριξαν κατά διμοιρίας των ΜΑΤ καταλάθος, στην συνέχεια βρήκαν στόχο βάλοντας κατά των αντιεξουσιαστών, κάνοντας τους μούσκεμα.

Πλέον οι νεαροί είχαν κλειστεί στο Πολυτεχνείο, και μόνο όταν έσπασαν το λουκέτο της πύλης της Πατησίων κατάφεραν να κάνουν πάλι εφορμήσεις. Ωστόσο και εκεί η υδροφόρα της ΕΛΑΣ κατέβρεξε τους πάντες.


Έκαψαν την ελληνική σημαία

Για άλλη μια χρονιά σημειώθηκε το θλιβερό γεγονός του καψίματος της Ελληνικής σημαίας. Αντιεξουσιαστές πήραν μια ελληνική σημαία, και επιδεικτικά την έκαψαν στην πύλη της Πατησίων.


Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Πηγή: www.newsit.gr