Φώτης Σεργουλόπουλος: «Μου έφυγε ένα βάρος όταν μίλησα για τον ερωτικό μου προσανατολισμό»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Φώτης Σεργουλόπουλος έδωσε την πρώτη του συνέντευξη μετά από πολύ καιρό στο dot και μίλησε για τον γιο του, την απόφασή του να γίνει πατέρας και τις επιλογές στην προσωπική του ζωή

Οι γνωστοί μου που ήταν gay και ήταν σε μια gay κοινότητα και με έβλεπαν στην τηλεόραση μου έλεγαν «Γιατί δεν μιλάς;». Έλεγα «Μα δεν υπάρχει κανένας λόγος να μιλήσω». Έλεγα τι μου λένε, δεν χρειάζεται να βγάζουμε την ταυτότητα μας. Οι υπόλοιποι άνθρωποι που μπορεί να είναι πιο ακτιβιστές από εμένα ή σε μια οργάνωση. Εγώ δεν ανήκω σε κάποια οργάνωση. Συμβαίνει να έχω το θάρρος επειδή η οικογένεια μου ήταν έτσι, να μπορώ να μιλήσω πολύ άνετα. Στην οικογένεια μου δεν είχαμε να κρυφτούμε από κανέναν. Νομίζω ότι μετά που μίλησα ανοιχτά ξαλάφρωσα. Έχουν δημιουργηθεί και πολλά προβλήματα στο ότι αντιδρούν ορισμένοι πολύ επιθετικά απέναντι στην gay κοινότητα. Οι gay που δημιουργούν μια κατάσταση ώστε να πουν για τα δικαιώματα τους, είναι γιατί δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους. Έναν gay μπορεί να τον διώξουν από το σπίτι του, ένας straight δεν θα το ζήσει αυτό. Δεν θα βγει με την κοπέλα του και θα κρυφτεί. Οι άνθρωποι ζουν ελεύθερα και ο καθένας πρέπει να χαίρεται που ο άλλος ζει ελεύτερος. «Τι θα εξηγήσω στο παιδί μου;». Εξήγησε του ότι υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικοί. Πες του την αλήθεια. Μη του κρύβεις τα μισά», αναφέρεται σχετικά με το outing που έκανε πριν χρόνια και συνεχίζει:

«Πιστεύω το ότι δήλωσα τη σεξουαλική μου ταυτότητα δεν μου έφερε άμεσα επαγγελματικές δυσκολίες, ίσως έμμεσα. Φαντάζομαι ότι ας πούμε μπορεί να μη με διαλέγουν πάντα όπως θα με διάλεγαν παλιότερα, όχι μόνο τηλεοπτικό, να είναι ένα εμπορικό κομμάτι ας πούμε. Δεν είχε τραγικές επιπτώσεις. Από την άλλη εγώ αναπτύχθηκα σε επιχειρήσεις που ποσώς με ενδιαφέρει αν με επιλέγουν για κάτι που δεν μου αρέσει. Αισθάνομαι πολύ πιο ελεύθερος».

«Δεν είμαι υπέρ του με το ζόρι outing. Αλλά όποιος το αποφασίσει και θέλει να το κάνει να ξέρει ότι θα φέρει στον κόσμο μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Δεν είναι εκπαιδευμένοι όλοι, όμως πρέπει να μάθουν γιατί είναι απέναντι του, δίπλα του και άνθρωποι που συναναστρέφεται. Να μάθουν ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ένα διαφορετικό προσανατολισμό. Εγώ αυτό που έλεγα στον εαυτό μου από μικρός ήταν ότι τρέμω στην ιδέα ότι θα μεγαλώσω θα φτάσω στα 50-60 και δεν θα έχω κάνει αυτά που ήθελα να κάνω. Αν κρυβόμουν και αν δεν είχα την ζωή μου ελεύθερη θα είχα ζήσει μια ζωή μίζερη, μέσα στις στερήσεις, με έρωτες ανεκπλήρωτους, χωρίς να έχει αγάπη και γλύκα. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσεις να μεγαλώσεις και να πεις «Τι έκανα τόσα χρόνια; δεν έχω κάνει τίποτα από αυτά που ήθελα. Εγώ έκανα τη ζωή μου! Ούτε θεώρησα ότι κάνω γενναιότητες, ούτε ότι βγαίνω με παντιέρες, ούτε ότι κάνω τίποτα σπουδαίο. Έκανα τη ζωή μου!», κατέληξε ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Δείτε το βίντεο