Μητροπάνος: «Η γενιά του Πολυτεχνείου ήταν η πιο άχρηστη»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο δημοφιλής τραγουδιστής σε συνέντευξή του στη Ελευθεροτυπία πριν μερικά χρόνια, άσκησε κριτική στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στην πολιτική της κυβέρνησης, καθώς και στην Aριστερά και το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα για τον κ. Παπανδρέου είπε: «Βγήκε στην αρχή ο Γιώργος και μας είπε «λεφτά υπάρχουν». Είχε συμφωνήσει να κόψει τη σχέση με τη Ρωσία, είχε δώσει κι άλλες υποσχέσεις κι έτσι τον έβγαλαν. Κι εκείνος προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός τα πούλησε όλα. Αλλά ο χρόνος θα τα ξεκαθαρίσει όλα. Σαν προδότης θα μείνει στην Ιστορία»

«H κυβέρνηση μάλλον δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ή τουλάχιστον έτσι φέρεται. Λένε ‘θα δημιουργήσουμε’. Ρε σεις, δεν έχουν οι άνθρωποι να φάνε, τι θα δημιουργήσετε; Πήρατε από το μισθωτό και το συνταξιούχο, τους τσακίσατε. Τώρα τι; Θα τους θάψετε και θα πάρετε φόρο θαψίματος;» ήταν τα σχόλια του Έλληνα τραγουδιστή για την κυβέρνηση και συνέχισε λέγοντας: «είναι πρόκληση οι επιχειρηματίες να χρωστάνε δισεκατομμύρια…. μετά βγαίνει η κυβέρνηση και σου λέει «εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα». ‘Αστε το, ρε παιδιά, αρκετά τη σώσατε. Ασ’ το, ρε Γιωργάκη, τράβα σπιτάκι σου».

Ο Δημήτρης Μητροπάνος χαρακτήρισε άχρηστη τη γενιά του Πολυτεχνείου ενώ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για την πολιτική Αριστερα: «Πιο χάλια δεν νομίζω να ήταν ποτέ. Ποια είναι η πρόταση της Αριστεράς για να πει ο κοσμάκης «έχω κάπου να ακουμπήσω»; Κι ύστερα στο ΚΚΕ μείναν οι 80άρηδες. Γιατί για να σου επιτρέψει το ΚΚΕ να εκλεγείς πρέπει να ‘χεις περάσει τα 50. Έλεος».

Ο τραγουδιστής είναι «αγανακτισμένος» από τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους διαδηλωτές: «η κυβέρνηση φοβήθηκε και γι’ αυτό, μόλις μαζεύονται 5-10, τους πλακώνουν στο ξύλο… τέτοιο άγριο ξύλο, χωρίς λόγο, δεν το έχω ξαναδεί! Δηλαδή, απαγορεύεται να απεργούμε και να διαδηλώνουμε και είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ό,τι αποφασίσει ο Γιωργάκης; Ε όχι, ρε φίλε, δεν θα το κάνουμε. Και μη μας πει μετά ότι θα πτωχεύσουμε. Γιατί, δεν είμαστε σε πτώχευση και τώρα που υπογράφει και δίνει τα πάντα;».