Αυτό είναι το "καυτό" ερώτημα της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Γιάννη Μακρή. Ο δολοφόνος επέστρεψε για να τον "αποτελειώσει"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Γιάννης Μακρής έκανε μία κίνηση η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο γρίφο της στυγερής δολοφονίας
- Οι αστυνομικοί προσπαθούν να απαντήσουν στο πώς ο δράστης γνώριζε τις κινήσεις του 46χρονου πριν τον εκτελέσει εν ψυχρώ
- Γιατί η ΕΛΑΣ εξετάζει πιθανή... εισαγωγή του εκτελεστή από Τουρκία, Αλβανία ή Βουλγαρία
- Όλες οι εξελίξεις της μαφιόζικης δολοφονίας με βίντεο και φωτογραφίες

Οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει ο Γιάννης Μακρής έξω από το πολυτελές σπίτι του στην Βούλα, είναι σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μη αξιοποιήσιμη. Κι αυτό διότι ο άνθρωπος που τον εκτέλεσε εν ψυχρώ φορούσε την στιγμή της δολοφονίας καπέλο και μάλιστα με κάποιο τρόπο κάλυπτε και το πρόσωπό του.
Καρτέρι θανάτου κι ένα καυτό ερώτημα

Ο άνθρωπος που είδε γα τελευταία φορά ο Γιάννης Μακρής, είχε στήσει καρτέρι. Από τις εικόνες που έχουν καταγραφεί, φαίνεται πως ήταν κρυμμένος και τον περίμενε.

Κι εδώ είναι που η κατάσταση περιπλέκεται. Ο Γιάννης Μακρής είχε μέσα στο γκαράζ του μία Λαμποργκίνι, ένα θηριώδες SUV κι ένα ακόμη πολυτελέστατο αυτοκίνητο.

Έξω από το σπίτι, είχε σταθμευμένο κι ένα Smart. Οι πληροφορίες, λοιπόν, του newsit.gr αναφέρουν πως αν ο Γιάννης Μακρής έφευγε με ένα από τα τρία αυτοκίνητα που είχε μέσα στο γκαράζ, ο δράστης πιθανότατα δεν θα μπορούσε να τον πυροβολήσει.

Αφενός ίσως να μην τον προλάβαινε, καθότι ο δράστης ήταν πεζός, αφετέρου ίσως να μην μπορούσε ο δράστης και να διακρίνει ποιος ήταν στην θέση του οδηγού, αν ένα από τα τρία πολυτελή αυτοκίνητα έβγαιναν από το σπίτι.

Συνεπώς πώς ο δράστης γνώριζε πως ο Γιάννης Μακρής θα έβγαινε πεζός από το σπίτι και θα επιβιβάζονταν στο Smart, αντί για ένα από τα τρία άλλα αυτοκίνητα;

Αυτό είναι το ερώτημα στο οποίο οι αστυνομικοί προσπαθούν να δώσουν απάντηση. Και μάλιστα θεωρούν πως αν το καταφέρουν, ίσως να σημάνει και την διαλεύκανση της υπόθεσης…
Καρέ – καρέ πώς δολοφονήθηκε ο Γιάννης Μακρής

Οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν πως ο δράστης φέρεται να περίμενε ο Γιάννης Μακρής να μπει στο όχημά του. Τότε, ξεκίνησε να πυροβολά.

Οι τρεις πρώτες σφαίρες, τον «βρίσκουν» στην ωμοπλάτη

Στις κάμερες φαίνεται τότε ο δράστης να φεύγει με γοργό βήμα από το σημείο, προς την αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη που είχε φτάσει.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του newsit.gr, δευτερόλεπτα μετά καταλαβαίνει ότι ο Γιάννης Μακρής είναι ακόμη ζωντανός. Κι αυτό διότι ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και προσπαθεί να κατευθυνθεί προς το σπίτι του, προφανώς για να καλέσει βοήθεια.

Τότε, ο δράστης επιστρέφει στο σημείο και του ρίχνει της χαριστικές βολές στην πλάτη.

Click4more: Αυτός είναι ο δολοφόνος του Γιάννη Μακρή! Τον «έχουν» από κάμερες

Φεύγει ξανά και προφανώς κάποιος συνεργός του τον περιμένει. Σε σημείο μάλιστα που δεν φαίνεται από το πλάνο που καταγράφουν οι κοντινές κάμερες…

Την ίδια ώρα, πληροφορίες που μετέδωσε ο Ant1 αναφέρουν πως ο δράστης χρησιμοποίησε σιγαστήρα, καθώς κανείς από τους γείτονες, που μένουν σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων, δεν άκουσε κανέναν πυροβολισμό.

Μάλιστα, στον τηλεοπτικό σταθμό αναφέρθηκε πως μπορεί να έχουμε και… εισαγωγή εκτελεστή και γι’ αυτό γίνονται εντατικοί έλεγχοι τόσο στα αεροδρόμια, όσο και στα χερσαία σύνορα της χώρας. Συγκεκριμένα σε αυτά με την Τουρκία, την Βουλγαρία και την Αλβανία.

Δείτε τι μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων

Σοκαρισμένη ακόμη η σύζυγος και οι γονείς του

Παράλληλα, όπως μετέδωσε ο Alpha, η σύζυγος του 46χρονου είναι ακόμη σε κατάσταση σοκ και ως εκ τούτου δεν έχει δώσει κατάθεση. Το μόνο που είπε στους αστυνομικούς, ήταν πως ο σύζυγός της δεν είχε εχθρούς και δεν έπαιρνε ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης.

Στην ίδια τραγική ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται και ο 82χρονος πατέρας του. Μόλις έφτασε στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Γιάννης Μακρής, είπε στους αστυνομικούς: «Τι συνέβη στον γιο μου; Σας παρακαλώ, πείτε μου πως δεν είναι νεκρός«.

Click4more: Μαζί σου: Η κινηματογραφική ζωή της Βικτώριας Καρύδα, πριν τη δολοφονία του συζύγου της

Τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού, μάλιστα, βρέθηκε στον χώρο που στήθηκε η νέα επιχείρηση του 46χρονου, στα εγκαίνια της οποίας ξεκίνησε να πάει το μοιραίο βράδυ.

Στο χώρο δεν υπάρχει κανείς εργαζόμενος, ενώ ακόμη και οι πινακίδες έχουν ξηλωθεί…

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Με πληροφορίες από: Ant1, Alpha

Πηγή: www.newsit.gr