Απίστευτος Βίτσας: Ποιο κολαστήριο στην Μόρια; Μαθαίνουν μέχρι και μουσικά όργανα.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άναυδους άφησε τους βουλευτές σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας με την επιχειρηματολογία που επιστράτευσε για να απαντήσει στον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρο Παπαθεοδώρου σχετικά με τις δαπάνες φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας,  απαντώντας στην Ολομέλεια και θέλοντας να υποβαθμίσει τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή που ανέφερε στο κείμενο της ερώτησης περί «κολαστηρίου» στην Μόρια είπε «ποιο κολαστήριο στην Μόρια, που γράφετε στην ερώτησή σας, έχετε δει εσείς κολαστήριο όπου όλοι να είναι εμβολιασμένοι, που υπάρχουν σχολεία, που υπάρχουν χώροι και γίνεται μέχρι και εκμάθηση μουσικών οργάνων …»! και συμπλήρωσε «εγώ θα συμφωνήσω ότι οι συνθήκες λόγω της συμφόρησης είναι ασφυκτικές αλλά όχι και κολαστήριο…»! «προφανώς δεν έχετε επισκεφθεί την Μόρια…»

Προφανώς δεν είχε δει τα ρεπορτάζ από τα ξένα ΜΜΕ που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Όπως αυτό των New York Times, του Newsweek, της TAZ και της Deutsche Welle.

Μια απάντηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα που προκάλεσε την έντονη δυσφορία του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου λέγοντάς  του ότι « θα πρέπει να ξαναδείτε κ. υπουργέ τις συνθήκες  στην Μόρια και εάν είναι κολαστήριο, όταν πέρα από τις ακατάλληλες συνθήκες που υπάρχουν, δεν υπάρχει ιατρική βοήθεια γιατί έχουν φύγει οι ΜΚΟ, θα διαπιστώνατε εάν είναι κολαστήριο με το εάν μιλούσατε με την μητέρα που έμεινε τρείς μέρες έξω από το αστυνομικό τμήμα με το παιδί της , εάν πηγαίνατε στο σχολείο και βλέπατε  ότι από τα 3.000 παιδιά μόνο δέκα ! είναι αυτά που πηγαίνουν στο σχολείο…  εάν όμως τα είχατε δει αυτά δεν θα μου απαντούσατε έτσι…»

Με κενά πάντως ήταν η απάντηση  του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα και το κύριο ερώτημα της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή, δηλαδή, με βάση ποιας στρατηγικής επιλέχθηκε ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας στην Σαμαριά Γρεβενών έναντι  225.000 ευρώ για ένα μήνα και μάλιστα με απευθείας ανάθεση για την φιλοξενία προσφύγων.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, αφού απάντησε ότι η μίσθωση έγινε κατόπιν διαπραγμάτευσης, άρα μετά δεν γίνεται όταν ακολουθείται αυτή η μέθοδος διαγωνισμός, υποστήριξε ότι δεν υπήρχε ενδιαφέρον από άλλες μονάδες και τόνισε την αρμονική συμβίωση στην τοπική κοινωνία που έχει υπάρξει. Και αναρωτήθηκε με ποια λογική δεν είναι καλό ένα θέρετρο σε χιονοδρομικό κέντρο…

Πηγή: www.newsit.gr